Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Lokalt hopp. Söndrums TK-spelaren Lukas Kristiansson tävlade i dagarna i Halmstads sommarspel, men åkte ut i första omgången i båda sina klasser.

Ny tennistävling - steg mot nya tider

Söndrums TK tog i dagarna ett par kliv framåt för att hitta tillbaka till fornstora dagar. Klubben invigde i onsdags nya tävlingen - Halmstads sommarspel - i Söndrum.

– Det här är en nysatsning. Vi vill öka intresset bland ungdomar i Halmstad och hitta tillbaka till där klubben var för 20 eller 30 år sedan, när Söndrum var en storklubb. Vi vill sätta Halmstad på tenniskartan igen, säger Söndrums TK:s ordförande Fredrik Kristiansson.

Söndrums TK har tidigare arrangerat en vårtävling och en hösttävling, men valde i år att utnyttja draget kring Halmstad under sommaren och startade en sommartävling. Det blev en succé.

Tävlingen har i år lockat 215 deltagare till Halmstad, där aktiva i alla åldrar haft möjlighet att välja bland tävlingens 21 olika klasser för juniorer, seniorer eller veteraner.

– Vi trodde nog på lite färre första året, men många är i regionen och tittar på tennis i Båstad och liknande, så det passade bra. Tävlingen är också en vecka innan veteran-SM, vilket gör att många tycker att det här är en bra turnering för att träna inför det, säger tävlingsledaren och klubbchefen Christian Bergström. 

Det kan dessutom bli fler deltagare nästa år. Bergström och compani drar inte i handbromsen. 

– Vi hoppas på att ha 300 deltagare nästa år. Det är bra för klubben ekonomiskt, men även för att våra spelare ska få känna på att tävla och sedan möjligen fortsätta att tävla runt omkring i landet, säger Bergström. 

Söndrums talangfulle 14-åring, Lukas Kristiansson, tävlade i både pojksingel 16- och herrsingelklassen, men åkte ut i första omgången i både klasserna.
Han förlorade i går med 7-5, 6-3, mot Johan Ndisi från Lidingö, i herrklassen. Kristiansson ledde med 5-2 i första set, men hade därefter inte ork att hålla ihop spelet hela vägen i mål.

– Jag hade lite ont i huvudet. Jag började bra, men därefter hände något och han vände matchen. Jag tappade mitt eget spel och blev lite feg, säger Lukas Kristiansson. 

14-åringen har ingen anledning att deppa. Om två veckor reser han till Linköping för att spela junior-SM i 14-årsklassen.
– Det ska bli roligt. Jag ska träna mycket innan dess. Jag hoppas på att spela bra och att ta mig till kvartsfinal, säger han. 
Tävlingen är igång fram till i morgon. Då avslutas den fem dagar långa tävlingen med finalspel. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här