Daniel Redén. Arkivbild.
Daniel Redén. Arkivbild. Bild: Thomas Johansson/TT

Ny stor triumf för Kihlström/Redén

Diana Zet var en slagen häst 300 meter före mål men Örjan Kihlströms trollspö firade på nytt triumf i ett stort årgångslopp och han vann Stochampionatet på Axevalla för sjätte gången i karriären.

ANNONS
|

Allting går också Daniel Redéns väg som tog första seger som tränare i det här klassiska loppet. Tidigare i år har han vunnit Drottning Silvias Pokal med Diana Zet och Sprintermästaren då Don Fanucci Zet satte nosen först på linjen.

Redén tog också huvudrollen mitt i loppet med en språngmarsch in på ovalen.

– Ja, det låg en hjälmluva på innerspåret och det kunde ju blivit galopp för Diana Zet, förklarar Daniel Redén i TV 12.

Han håller sitt toppsto som en speciell häst och tveksamheten hos henne som fanns i slutkurvan stavas till hästens humör.

– Ja, hon är lite speciellt men vet exakt när det är dags för final, skrattar Daniel.

ANNONS

Ganga Bae kämpade utvändigt och hade greppet en kort stund på upploppet och hon blev tvåa före stall Daniel Redéns Award Kronos som kördes av Adrian Kolgjini.

I det slagna fältet fanns Peter Untersteiner som valde en invändig löpning för Mahma Lane. I det låga tempot kom det aldrig någon lucka och duon från Halmstad fick bita i det sura äpplet.

– Hon var totalt okörd och tråkigt att hon inte fick gå sig tom för jag tror att hon kunde varit med där framme. Nästa uppgift blir i Stoderbyt och senare i höst Breeders Crown, förklarar Peter Untersteiner.

ANNONS