Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Therese Johaug imponerar i sin tävlingscomeback.

Ny show av Johaug – vann överlägset igen

Vem som kommer vara storfavorit i världscuppremiären i finländska Ruka nästa helg? Therese Johaug, utan tvekan. Återigen visade hon storform när hon åkte hem en övertygande seger i 10 kilometer fristil i den norska premiären i Beitostølen.

I fredags krossade Therese Johaug allt motstånd i sin tävlingscomeback. Hon var över 20 sekunder före tvåan Ingvild Flugstad Østberg och förutom landslagskamraten var det ingen som var i närheten av Johaug i 10 kilometer klassiskt.

I milloppet i fristil var krossen av liknande slag.

Johaug ledde från första mellantiden vid 1,1 kilometer till målgången och vann i stor stil, 26 sekunder före Østberg.

- Det funkade riktigt bra, det flöt på bra i dag, säger Johaug i NRK.

Ingvild Flugstad Østberg var precis som i fredags den enda som hade någon form av kontakt med Johaug. Trean i loppet, amerikanskan Sadie Bjornsen, var 1.45 efter Johaug i mål.

- Det är bra det, säger Johaug om avståndet till konkurrenterna.

- Det är en bra bekräftelse, men vi måste se upp för de utländska åkarna, vi får inte ta något för givet. Jag såg att Charlotte (Kalla) hade ett bra avstånd hon med i går, så det blir kul att möta henne och (Krista) Pärmäkoski också.

Nästa helg har världscupen premiär i finländska Ruka. Och det är inget snack om vem som får bära favoritskapet – trots den långa tävlingsfrånvaron.

- Jag måste jobba på att komma närmare, säger Bjornsen i NRK.