Digital Process har en vass formkurva och en nöjd Sören Boel hoppas att femåringen också kan få revansch i V75.Lars B
Digital Process har en vass formkurva och en nöjd Sören Boel hoppas att femåringen också kan få revansch i V75.Lars B Bild: Lars B Persson

Ny seger och Sören Boel trivs med Digital Process

Digital Process kom från Solvallas Stefan Melanders träning för drygt ett år sedan och har blivit en vinstlott för ägaren och amatörtränaren Stanley Ekberg.

ANNONS
LocationHalmstadtravet||

För drygt en månad sedan skrällvann femåringen i Halmstad och efter det blev det galopp i V75 innan det var dags för en ny viktoria i V4-spelet på hemmabanan med Sören Boel i sulkyn.

– Hästen ur under utveckling, förklarar Sören efter den säkra segern från ledningen.

Snabbheten från start blev helt avgörande och på upploppet skakade femåringen av sig Sobel Nils.

Missen i V75 grämer Sören Boel men han hoppas att Digital Process snart är tillbaka på den nivån. Stanley Ekberg har endast Digital Process på träningslistan och det är en värdig arvtagare till bland annat Bergshults Leffe som firade framgångar i V75 för en del år sedan.

ANNONS

Den stora skrällen i V4 kom från Danmark och 32-oddsaren Cash Valley som efter utflykten senast till Halmstad var tillbaka med ännu starkare batterier. Jens Simoni sände resolut till ledningen och ingen kunde på allvar utmana på upploppsrakan.

Stall Magnus Dahlén har gått lite på sparlåga men ett ljus finns i Tyson Dimanche. Tredje årssegern kom efter en negativ trend. Christian Cracchiolo fick i god tid upp rejält med fart i honom för att kunna besegra ledaren Global Anniversary.

En favorit som höll med råge var Bo Örbergs Scorpion’s Madness. Duon drog upp spurten vid varvningen och sedan släppte man aldrig Catch Me A Winner in på livet.

Fakta: V4-raden

10–5–8–2 (lopp 1–4)

4 rätt: (254,6) 5 856 kr.

LÄS MER:Halmstadprofilerna laddar mot Prix d’Amérique

ANNONS