Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joe Whitney hittade rätt för sitt Linköping i hemmamötet med HV71.

Ny Linköpingskross: "Åker mycket skridskor"

Bara 168 cm – men en vinnare i längden. I alla fall när Linköping körde över HV71 med 5–1. Östgötarna tog andra raka vinsten i SHL-starten efter dubbla mål av amerikanen Joe Whitney.

Linköping är tippat på nedre halvan av många experter – men laget har skaffat sig en superstart av SHL efter 4–1 mot Timrå och 5–1 mot HV71.

- Vi åker mycket skridskor, är aggressiva och jobbar hårt över hela banan. Sedan är vi även effektiva, säger Joe Whitney med ett leende.

I premiären blev det ingen poäng från forwardens klubba – nu dubbla fullträffar för nyförvärvet som mestadels hållit till i AHL innan.

Gamla vänner

Både 1–0 och 4–1 kom till efter assist från kedjepolaren Broc Little.

De spelade några år tillsammans i pojklaget hemma i Boston och stötte sedan på varandra som motståndare i både high school och college.

Nu är 30-åringarna återförenade – i Linköping.

- Det var många år sedan vi spelade i samma lag och det är verkligen jättekul. Vi har haft en hel del kontakt och träffats på somrarna i Boston, då vi även tränat tillsammans, säger Whitney.

Mellan sig har de kanadensaren James Wright, 28, som också är ny i LHC.

- Vi börjar hitta varandra allt bättre. Det första målet svarade de för ett suveränt förarbete. Broc tacklade till sig pucken och gav mig fritt läge, sedan fick jag en skön träff i nättaket, säger Whitney.

Och nu slipper Little att vara kortast i sin kedja med sina 175 cm. Whitney är bara 168 cm.

- Haha, vi har en del likheter och så har vi fått in Wright som är en bit över 190 cm i vår lina.

Offrade sig

Precis som mot Timrå slog junioren Johan Södergran till igen – och denna gång dubbelt upp han med.

18-åringen levererade både 2–0 och 5–1 – medan Dan Pettersson smällde upp 3–1 i nättaket.

Andreas Thuressons reducering fick visserligen rejäl fart på gästerna i mittakten – men Jonas Gustavsson vägrade att släppa någon mer puck förbi sig.

- Samtidigt agerar alla väldigt uppoffrande, vi har ett starkt försvarsspel och ett stabilt boxplay, säger Linköpings assisterande tränare Johan Åkerman.

Smålänningarna åkte på stryk för andra matchen i följd (1–3 borta mot Färjestad i premiären) och Johan Lindbom var rejält irriterad.

- Vi gör en riktigt dålig insats där vi mer eller mindre bjuder på fem mål. Det är enormt stora misstag från vår sida. Vi har en hel del att arbeta med och att bevisa, säger tränaren.