Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Linn Grant spelade kanongolf under kvalet till British Open. Arkivbild.

Ny kvalsuccé för Grant: "Min bästa score"

Linn Grant slog till med en kanonrunda när kvalet till British Open avgjordes på St Annes under måndagen. Den 19-åriga amatören som representerar Rya GK gick banan på 62 slag, tio under par, och vann kvaltävlingen.

Kvalspel till majortävlingar verkar passa Grant perfekt. I maj vann hon kvalet till US Open, som spelas över 36 hål, med sju slags marginal till tvåan. Under måndagen gjorde hon en kanonrunda i kvalet till British Open.

- Det är klart att jag hade självförtroende från förra kvalet. Jag stressar inte upp mig från start heller, utan tar det lugnt, fortsätter Grant.

Hon inledde dagen med fyra raka par. Sen startade ett fyrverkeri av birdies. Tio stycken blev det till slut och 62 slag totalt.

"Det mesta rullade i"

- Det mesta rullade i. Jag puttade väldigt bra, säger hon.

Nu kan hon se fram emot en ny majortävling med start på torsdag. I US Open var 19-åringen delad fyra efter två dagars spel men föll sen tillbaka.

- Jag går in med samma inställning som senast. Jag ska spela mitt bästa. Det här blir en helt annan typ av miljö jämfört med US Open, men det ska bli kul, säger hon.

Sista året på gymnasiet

19-åringen från Viken utanför Helsingborg börjar sitt sista år på gymnasiet om några veckor. Hösten 2019 har hon tänkt börja på college i USA.

- Sen får vi se om jag stannar ett eller fyra år. Jag har en långsiktig plan, säger hon.

Totalt fanns 17 biljetter att tävla om i måndagens kval. Även Frida Kinhult från Skaftö GK kvalade in till British Open. Kinhult, som även hon är amatör, gick fyra under par, 68 slag, och slutade på en delad fjärdeplats. Kinhult sänkte en birdie på det sista hålet, vilket gjorde att hon kunde kvittera ut biljetten till stortävlingen.

Totalt blir det tio svenskor i majortävlingen som avgörs med start på torsdag.