Vancouvers målvakt Jacob Markström deppar efter ett av Calgarys mål.
Vancouvers målvakt Jacob Markström deppar efter ett av Calgarys mål.

Ny förlust för Vancouver

Jacob Markström hade en tung kväll i NHL-ishockeyn när Vancouver förlorade stort mot Calgary hemma med 1–6.

ANNONS
|

Den svenske målvakten släppte in fem puckar på 19 skott innan han ersattes av Anders Nilsson inför tredje perioden. Nilsson gjorde i sin tur 18 räddningar men släppte in ett mål.

I tredje perioden kunde finländske Markus Granlund i numerärt överläge göra ett tröstmål på sitt tidigare lag, med assist av svenskduon Henrik Sedin och Alexander Edler.

Det är femte förlusten på sex matcher för Vancouver.

- Det är inte särskilt roligt just nu. Men det är en bra utmaning för oss. Vi har många unga spelare som kommer få mer istid. De måste kliva fram. Vi alla måste kliva fram, säger Daniel Sedin till NHL:s hemsida.

ANNONS

Kane passerade Hull

Vegas vann med 5–2 mot Florida. William Karlsson stod för en assist. Han passade fram till Nate Schmidts viktiga 2–1-mål i matchens sjunde minut då Vegas vände matchen.

Chicago slog Minnesota med 4–1 med Patrick Kane som tvåmålsskytt. Det var Chicagos femte raka seger – och Kanes fjärde raka match i poängprotokollet.

Hans två mål innebar dessutom att han med totalt 299 mål i karriären passerade Dennis Hull (298) och gick upp på en femteplats på listan av Chicagos främsta målskyttar genom tiderna.

- Det är så att man kommer passera en del folk när man spelar många matcher och säsonger. Jag har haft förmånen att spela med flera stora spelare och tränare och i en fantastisk organisation, säger tvåmålsskytten till NHL:s hemsida.

Laines 16:e

Samtidigt var det noterbart att Minnesotas finländske stjärna Mikko Koivu nu har spelat 24 matcher utan att göra mål, och 11 utan att göra poäng, rapporterar AP.

Winnipeg besegrade St Louis med klara 4–0 hemma. I den matchen blev det finländskt mål när 19-årige Patrik Laine slog till med sitt 16:e för säsongen i numerärt överläge, flest i Winnipeg.

ANNONS
TT

ANNONS