Den här synen mötte kommunens personal på Skedalaheds idrottspark på tisdagen.
Den här synen mötte kommunens personal på Skedalaheds idrottspark på tisdagen. Bild: Jonas Eidergård/Halmstads kommun

Ny förstörelse upprör: ”Äter upp vår ekonomi”

Flera idrottsanläggningar i Halmstad har utsatts för skadegörelse under den senaste tiden. Reparationerna kostar sexsiffriga belopp.
– Det får räcka nu. Det här äter upp vår ekonomi, säger Jonas Eidergård, enhetschef för kust och idrott på kommunen.

ANNONS
LocationHalmstad||

Jonas Eidergård inspekterade på tisdagens skadegörelse på en av träningsplanerna på Skedalaheds idrottspark, som har körts sönder av någon form av fordon.

I samma veva fick han rapporter om vandalisering av Alehallen.

– De ringde från fastighetskontoret här på morgonen och sade att i Alehallen så hade man ryckt upp dörren så att karm och allting hade gått sönder och gått in och tömt två brandsläckare, berättar han och beräknar kostnaden för att återställa lokalerna till 20 000 kronor.

Nyligen drabbades även Getinge IP, där en stor robotgräsklippare till fotbollsplanen ska ha hoppats sönder.

– Den roboten kostar 50 000 att reparera, uppger Jonas Eidergård.

ANNONS

Lägg därtill vandaliseringen av fotbollsplanerna på Kärlekens IP och Söndrums IP, som har HP har rapporterat om tidigare, och Halmstads kommuns totala kostnader för reparationerna rör sig enligt Eidergård om ”sexsiffriga belopp”.

– Det får räcka nu. Alla måste börja förstå att det här är kommunala skattemedel som håller på att ta slut på sånt här trams. Om vi inte kan köpa in fotbollsmål till slut för att vi måste laga efter skador så drabbar det många, säger Jonas Eidergård och fortsätter:

– Vi kan inte hermetiskt tillsluta våra anläggningar. Det är för stora ytor. Utan det krävs förändringar i attityder i stället för att hålla på och stängsla in allt.

– Kan allmänheten hålla ögonen öppna så att vi får stopp på detta så är det bra.

LÄS MER:Epa-traktorägare döms för körning på idrottsplats

ANNONS