Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arsenals tränare Arsène Wenger var i fokus när hans lag åkte på en ny förlust, den här gången 1–2 borta mot Brighton.

Ny förlust för Wengers Arsenal

Det går fortsatt tungt för både Chelsea och Arsenal i jakten på toppkvartetten i Premier League. Mästarlaget Chelsea förlorade med 0–1 mot Manchester City och Arsenal med 1–2 mot Brighton.

Frågan om när Arsène Wenger får lämna sitt jobb som tränare i Arsenal känns mer och mer aktuell för varje match laget spelar. Mot Brighton borta hamnade Arsenal i underläge med 0–2 redan efter 26 minuter sedan Lewis Dunk skjutit och Glenn Murray nickat in varsitt mål.

Pierre-Emerick Aubameyangs reducering före paus väckte vissa förhoppningar hos luttrade Arsenalsupportrar, men förgäves. Matchen slutade 2–1 till Brighton som klättrade upp till tionde plats i tabellen.

På de sex senaste matcherna har det bara blivit en seger för Arsenal, 3–0 borta mot Östersund i Europa League – i övrigt fem förluster och totalt 5–11 i målskillnad. I ligan är man fast på sin sjätteplats och det skiljer tretton poäng upp till Tottenham på fjärde plats och spel i Champions League kommande säsong.

Enda glädjeämnet för Arsenal och Wenger var att man inte tappade mark på femman Chelsea och en plats i höstens Europa League. Mästarlaget höll tätt mot överlägsna ligaledaren Manchester City i första halvlek men i andra dröjde det bara 33 sekunder innan Bernardo Silva gjorde 1–0 för City vilket blev slutresultatet.

City har 78 poäng, 18 bättre än tvåan Liverpool, medan Chelsea, som förlorade för fjärde gången på de fem senaste matcherna, står kvar på 53, åtta före Arsenal.