New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist fick se New York Islanders fira.

Ny förlust för Lundqvist

Det går fortsatt tungt för New York Rangers i NHL-ishockeyn. Laget förlorade efter straffar i hemmaderbyt mot Islanders.

|

Henrik Lundqvist släppte trots storspel in fyra mål, varav det sista var den avgörande straffen från John Tavares.

Hemmalaget hade det tufft redan från start, men med två mål i den tredje perioden såg Mats Zuccarello och Kevin Hayes – med assist av Jesper Fast – till att matchen gick till en mållös förlängning.

I straffavgörandet var det New York Islanders som drog det längsta strået, och kunde vinna med 4–3.

- Det är fruktansvärt frustrerande att det blir likadant en gång till, säger Henrik Lundqvist till Aftonbladet.

Förlust för Vancouver

Även tidigare i veckan jobbade laget sig tillbaka från underläge bara för att förlora. Rangers har inte inlett säsongen så här dåligt sedan 1959–60.

Även Vancouvers svenska målvakter hade det svårt, borta mot Boston.

Boston tog ledningen med 4–1 redan i den första perioden, och vann till slut med 6–3. Anders Nilsson byttes ut mot Jacob Markström.

Bostons kanadensiske forward Patrice Bergeron firade sin comeback från en skada – och sin 900:e NHL-match – med att göra ett mål och tre assist.

Målvakten Anton Forsberg gjorde hemmadebut för Chicago. Matchen mot Edmonton gick till förlängning, där gästerna avgjorde i numerärt överläge. Oscar Klefbom passade fram till det avgörande 2–1-målet.

Ottawa förlorade igen

För Erik Karlssons Ottawa blev det en ny förlust. Efter förlängning vann bortalaget New Jersey med 5–4.

New Jerseys svenske forward Marcus Johansson gjorde höstens tredje mål. Nico Hischier, som valdes först i draften, gjorde sina första två mål.

Ottawas backstjärna Karlsson, som gjorde säsongsdebut efter sin skada på onsdagen, stod för tre målgivande passningar.

Dallas John Klingberg hade två avgörande assist när laget vann bortamatchen mot Arizona med 5–4. För Arizona var Oliver Ekman-Larsson inblandad i lagets första mål.