Erik Karlsson stod för två nya assist när hans Ottawa även vann andra ronden i tvåmatchersserien mot Colorado i Globen.
Erik Karlsson stod för två nya assist när hans Ottawa även vann andra ronden i tvåmatchersserien mot Colorado i Globen.

Ny dubbelassist av Karlsson när Ottawa vann igen

Assistfabriken Karlsson fortsatte leverera på löpande band. Det var dock svenskkollegan Johnny Oduyas stenhårda kvittering som banade vägen för ännu en Ottawaseger mot Colorado i Globen.

ANNONS
|

Erik Karlsson är för de som är bekant med honom en ishockeyback som gillar att ta risker i sitt spel. Det lönar sig oftast, vilket har en stor del i hans stjärnstatus. Lite mer än tretton minuter in i det andra mötet mellan hans Ottawa och Colorado i Globen så kostade det istället.

Svensken, i numerärt överläge, slarvade med puck på blålinjen. Colorados Blake Comeau snodde åt sig pucken från en Karlsson på knä, avancerade på ensamt manér in i offensiv zon och sköt distinkt via stolpen in 1–0 för Denverlaget.

ANNONS

Kaptenen var dock inte allt för nedstämd i periodpausintervjun i jumbotronen.

- Vi hade en bra period. Målet de fick var ett resultat av en dålig studs och ett dåligt beslut av mig. Vi kommer fortsätta att pressa på i andra, sade Karlsson.

Underlig kvittering

Repliken skulle komma innan decibeltalet knappt hade hunnit sjunka efter nedsläpp – efter en desto konstigare puckstuds. Mike Hoffmans lösa och studsande puck på djupet såg inte ens ut att vara ett skott. Likväl fann pucken en lucka vid stolproten hos Jonathan Bernier i Coloradokassen. I assistkolumnen: Erik Karlsson.

Colorado kom dock tillbaka, när Alexander Kerfoot gjorde 2–1 i mitten av andra. Det målet blev starten på en smått sanslös sekvens. Först Erik Karlsson med sin andra assist för dagen, när han sekunder senare spelade fram lekkamraten Mark Stone som delikat backhandplacerade in 2–2. Följt av ett nytt Coloradomål bara några sekunder därefter.

Oduya startade vändningen

När Ottawa kvitterade i tredje perioden var det dock inte Karlsson som låg bakom. Istället svenske backkollegan Johnny Oduya, som dundrade in kvitteringspucken från distans med 47.01 på klockan.

ANNONS

- Grymt kul, självklart, säger han till TV3.

I sitt femte powerplay i matchen kom också dagens första Ottawaledning med lite mer än fem minuter kvar. En misslyckad rensning snappades upp av Mike Hoffman som enkelt kunde skjuta 4–3.

När väl Ottawa fick sin ledning släppte man den aldrig. Svenske Coloradokaptenen Gabriel Landeskog kastade handskarna med tre sekunder kvar och fick från utvisningsbåset se slutsignalen förkunna en ny Ottawaseger på Sverigeturnen.

Efter matchen hyllades samtliga svenskar på isen.

- Det är svårt att förklara, det har varit en grym känsla att spela här framför mycket vänner och familj på läktaren, säger Johnny Oduya till TV3.

Erik Karlsson fyller i:

- Det har varit roligt att spela de här matcherna och visa upp sig för hemmafansen, även om jag inte är från Stockholm, säger han.

ANNONS
TT

ANNONS