Jimmy Andersson och hans Linköping hade svårt att få hål på Djurgårdsmålvakten Robin Jensen.
Jimmy Andersson och hans Linköping hade svårt att få hål på Djurgårdsmålvakten Robin Jensen.

Ny Djurgårdenseger mot Linköping

Linköping vände 0–1 till 2–1 och tryckte stundtals tillbaka Djurgården rejält. Ändå åkte östgötarna på sin femte raka förlust och är nu åtta poäng från en direktplats i kvartsfinalen.

ANNONS
|

Linköping radade upp segrar i början av säsongen och toppade under en period tabellen. Sedan började skadeeländet – där laget haft mellan några spelare upp till som mest nio ordinarie spelare borta i omgång efter omgång.

Trotjänaren Sebastian Karlssons säsong blev förstörd på grund av en axelskada och tunga backförvärvet Mattias Bäckman – som inte spelat sedan november – kan gå samma väg.

Sex hjärnskakningar

Mot Djurgården saknades ytterligare fyra ordinarie spelare – däribland stjärnnamn som tänkta poängkungen Broc Little (missade två månader i höstas också), skyttekungen Nick Sörensen och lagkaptenen Eddie Larsson.

ANNONS

Inte mindre än sex i truppen har drabbats av hjärnskakning i vinter.

- Det är inte bara några av våra bästa spelare, utan också största ledare. Klart att det påverkar mycket att ha så många borta i match efter match. Samtidigt kan vi inte lägga någon energi på det, utan vi som är på isen måste se till att få jobbet gjort ändå, säger Andrew Gordon.

Måste bryta trenden

Den 33-årige kanadensaren är inne på fjärde säsongen i LHC och vikarierar som lagkapten i Larssons och Littles frånvaro.

När egna formkurvan pekat rakt uppåt efter jul – Gordon är nu uppe i 27 poäng – har den varit motsatt för lagets del.

Linköping har bara tagit tre poäng i två av de 15 senaste omgångarna och 2–3 hemma mot Djurgården var femte raka förlusten.

- Jag är så fruktansvärt förbannad och besviken att vi inte kan vinna ens när vi har ett sådant kraftigt spelövertag och skapar så pass många chanser. Jag har tappat räkningen på alla de matcher som vi haft kontroll över, men ändå hittat ett sätt att förlora, säger Gordon.

ANNONS

"Tyvärr gör vi misstag som blir avgörande"

Gordon var starkt inblandad i östgötarnas vändning från 0–1 till 2–1, då han assisterade fram till Joe Whitneys 1–1 och dundrade in 2–1 i powerplay.

- Tyvärr gör vi på nytt misstag som blir avgörande. Tungt att de får segermålet med fem minuter kvar. Men sättet vi spelade fyller ändå på självförtroendet ordentligt.

LHC har en poäng upp till Brynäs över playin-strecket och åtta poäng till topp sex med åtta omgångar kvar.

- Om jag är orolig för att missa slutspel? Givetvis befinner vi oss i ett utsatt läge. Men jag vill tro att vi vänder på det här. Viktigast är att vi vinner en match och får tillbaka den känslan igen säger kanadensaren.

Inga försvarare kvar?

Linköpings Anton Karlsson och Adam Ginning drog båda på sig matchstraff och risken är stor att den förstnämnde även blir avstängd.

- Snart har vi väl inga backar kvar, säger tränaren Tommy Jonsson.

ANNONS

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson bad nästan om ursäkt för segern.

- LHC pressade oss ordentligt och vi ska vara glada över tre poäng. Robin Jensen gör en kanonmatch i målet och vi krigar verkligen till oss segern, säger han.

TT

ANNONS