Örebro fick fira andra raka hemmasegern genom 4–3 mot Skellefteå.

Ny Örebroseger: "Det såg riktigt bra ut"

Örebro har haft det tufft och radat upp förluster. Men vändningen, och till sist 4–3, mot Skellefteå betydde att Örebro tagit två hemmasegrar inom lika många dygn.

|

Närkingarna hade varit inne i en tung trend med fem raka förluster. Men på torsdagskvällen spräckte Örebro sviten mot Timrå i Behrn arena. Och på lördagseftermiddagen kunde hemmapubliken jubla över en ny trepoängare mot Skellefteå AIK.

- Två raka segrar här hemma betyder mycket för självförtroendet. Vi har gjort mycket bra saker tidigare men puckarna har inte studsat med oss riktigt, sade Niklas Sundblad och fortsatte:

- Men nu gjorde vi också de där små grejerna, täcker mycket skott och går på korta byten och backcheck hela vägen och då studsar puckar med oss och det har vi visat i de två sista matcherna.

Läget blir däremot allt tuffare för fjolårsfinalisten Skellefteå som startade säsongen strålande men som nu är inne i en rejäl formsvacka med sex raka förluster i SHL.

Andades optimism

Inledningen var tempo- och känslofylld med många utvisningar. Efter 13 minuter satte Skellefteåcentern Andreas Wingerli första målet i öppen bur bakom målvakten Stefan Steen. Fyra minuter senare var det SAIK-backen Jonathan Pudas tur att skyffla in nästa puck i öppet mål i spel i numerärt överläge.

Men hemmalaget vägrade ge sig – och man andades optimism inför mittperioden i C Mores pausintervjuer.

- Vi är med och tävlar och har bra energi. Det är inte slut än, sade forwarden Anton Hedman.

- Det gäller att vara aggressiv men under kontroll så att vi inte hamnar för mycket i utvisningsbåset, sade tränare Niklas Sundblad.

I stället blev det Skellefteå som gång på gång tog plats i utvisningsbåset i mittperioden – och Örebro utnyttjade detta med två powerplaymål. Först styrde Örebros center Tylor Spink in 2–1 bakom målvakten Mantas Armalis. Och knappt tio minuter senare kvitterade också Shane Harper på en retur.

Boucher matchhjälte

Örebro ,som visat upp sämst spel i powerplay i SHL, har plötsligt fått igång spelet i numerärt överläge – i de senaste två matcherna har närkingarna gjort fyra PP-mål.

- Vi har gjort en del ändringar där. Och i förra matchen fick vi det att klicka och tog med oss självförtroendet till ikväll. Det såg riktigt bra ut, sade Sundblad.

Fem minuter in i tredje perioden satte Örebros Rodrigo Abols lite turligt 3–2 mellan benen på målvakten Mantas Armalis. Den lettiske centern som blev tvåmålsskytt och matchhjälte mot Timrås i torsdags gjorde därmed sitt fjärde mål på fem matcher.

Men ett par minuter senare kvitterade gästernas Robin Alvarez efter att pucken först tagit i stolpen.

Tre minuter före full tid fick Örebroforwarden Jordan Boucher sista ordet då han tog tag i pucken och sprätte in avgörande 4–3.