Wilhelm Paal vann Hugo Åbergs Memorial med Jerry Riordans Ringostarr Treb i fjol. I årets lopp selar Halmstadtränaren ut sin egen Cokstile.
Wilhelm Paal vann Hugo Åbergs Memorial med Jerry Riordans Ringostarr Treb i fjol. I årets lopp selar Halmstadtränaren ut sin egen Cokstile. Bild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån/arkiv

Nu vänder vinden – Wilhelm Paal försvarar titeln i Åbergs Memorial

Halmstadtravets elitgarde på den fyrbenta sidan har seglat något i motvind den här säsongen. Visserligen har Cyber Lane och Heart of Steel firat framgångar men russinet i kakan har saknats.

ANNONS
|

Men allting kan förändras till en stor succé på tisdag i Åbergs Memorial på Jägersro. När Wilhelm Paal fick Cokstile in på träningslistan öppnades portarna på vid gavel. Cokstile, tvåan från Elitloppet på Solvalla ger Paal som vann Åbergs 2019 med Ringostarr Treb muskler som räcker långt även i den här upplagan.

Cokstile har gått ett finslipande jobb på sin nya hemmabana och allting ser lovande ut. Och efter spårlottningen kan den tyske tränaren i Halmstad spänna bågen ytterligare ett snäpp. Från bricka ett kan Paal välja att ladda mot spetsen eller en resa i draget.

Uppstickaren drog en nitlott

I år känner sig många manade att visa vem som är herre på täppan. Den främste uppstickaren Ecurie D, tränad i Norge hos Frode Hamre, har gått fram som en slåttermaskin. Han har elva segrar på lika många starter och den blott fyraårige travaren spås en lysande framtid. Nu blev spår tio en nitlott men samtidigt ökar det på spekulationerna i det taktiska upplägget från kusken Erik Adielssons sida.

ANNONS

Hemmalagets gunstling Tae Kwon Deo fick också med sig fru Fortuna i tombolan. Adrian Kolgjini har sedan den ödesdigra galoppen i Elitloppet siktat mot den stora revanschen. Från spår tre bakom bilen ökar chanserna avsevärt att nå den magiska segern.

Sist in på sportchefen Mats Ahlkvists inbjudningslista fanns Jerry Riordans Zarenne Fas. Femåringen är ett spännande tillskott i de här sammanhangen. Han har gjort några starka insatser i Norge i år. Spår åtta är förstås inte helt optimalt och Tom Erik Solberg som sitter i vagnen får delvis lite på turen.

Nattravet i ny kostym

Åbergskvällen bygger på en stark tradition och samma sak gäller för nattravet i Halmstad. Men i dessa coronatider med publikfria tävlingar får detta arrangemang tillfälligt en ny kostym på fredag.

Arrangören tog beslut att göra förändringar och framförallt flytta första start till normal kvällstid och med klartecken från Svensk Travsport. Midnattsloppets två försök och final får stryka på foten men det finns flera kända namn som tagit plats i de åtta loppen.

Mest avtryck på förhand ger Adrian Kolgjini. Han har nyckeln i V5 med Kali Smart som i debuten på svensk mark imponerade stort. Treåringen fick marschorder på slutvarvet och försvann till överlägsen seger. Samma scenario förväntas det bli i öppningen på streckspelet. En given spik. Och glöm inte heller att bevaka Kolgjini med Let's Face Em, Key Mom och Tony Afrika.

ANNONS

På spelfronten i övrigt kan konstateras att det i V75 är jackpot för sjunde veckan i rad. Intresset för spelformen har under våren och sommaren blivit allt större. Framförallt personer i gruppen 20 till 30 år fyller på kundstocken enligt spelbolaget ATG.

LÄS MER:Riordans nya stjärnhäst klar för nytt storlopp

HP:s V5-tips

Halmstadtravet

Fredag 24 juli

V5 1: 4 Kali Smart. Res: 3–7.

V5 2: 1,2,3,5,6,10. Res: 8–7.

V5 3: 6 Zebrina Font. Res: 10-7.

V5 4: 1,2,7,8,13,14,15. Res: 10–12.

V5 5: 2,3,4,5,7,11. Res: 1–8.

252 rader.

ANNONS