Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jesper Boqvist visade återigen vägen för Brynäs.

Nu seger för pånyttfött Brynäs

Brynäs har bytt bottenkänning, stress och krisrubriker mot slutspelsplats, lugn och förhoppningar om en rolig vår.

I början av november fick Tommy Sjödin och Janne Larsson lämna samtidigt som assisterande tränaren Magnus Sundqvist tog över laget.

Brynäs vann faktiskt sina två sista matcher med den sparkade tränarduon och har nu tagit poäng i tolv av de tretton senaste matcherna där man både har spelat mer samlat och med ett större lugn än i inledningen.

- Vi spelar med bra självförtroende i dag. Har blivit tajtare som grupp, gör saker för varandra och gläds åt varandra. Det är en grym mentalitet i omklädningsrummet nu, säger Boqvist.

TT: Det är nästan lite taskigt mot de som fick sparken att inte spela så från start?

- Ja, vi får nog be dem om ursäkt, säger Boqvist som dock har hållit en hög nivå hela säsongen.

Vassast i laget

20-åringen är –  tillsammans med ”nye” målvakten Joacim Erikssons intåg i laget efter en lång skaderehabilitering – en viktig nyckel till Brynäs lyft under november och december.

Jesper Boqvist toppar, efter fredagens distinkta 1–0-mål i första perioden, den interna poängligan med nio mål på 25 matcher vilket kan jämföras med förra säsongens tre fullträffar på 23 grundseriematcher.

- Jag vet vad jag kan nu, jag vågar tro på mig själv och tar större plats, säger forwardstalangen.

Brynästränaren Magnus Sundqvist håller med:

- Jesper är bara 20 år men agerar som en fullfjädrad toppimport, får en landslagschans och är jättebra där också. Det är en styrka av en så ung kille att inte åka runt och vara nöjd.

Just det sistnämnda har pappa Patric lagt stor vikt vid:

- Jag hade farsan som coach som liten så jag får tacka honom för att jag aldrig står still och är nöjd. Han har tjatat som fan om att inte vara nöjd och gör det fortfarande, säger Brynäs forwardstalang med ett skratt.

TT: Vad tog du med dig, utvecklingsmässigt, från debuten i Tre Kronor förra veckan?

- Att vara starkare på pucken, både i försvarszonen och in på kassen. Jag har tänkt på det varje dag sedan jag kom hem igen.

Nu var det inte Boqvists mål som avgjorde mot Växjö på fredagskvällen, det gjorde i stället Joachim Rohdins två fullträffar, dels 2–1 efter 50 sekunder av den andra perioden och dels 3–1 i tom bur i slutminuterna av matchen.

Växjö svagt borta

Brynäs förlängde därmed Växjös tunga rad av bortaförluster.

För seriens främsta hemmalag – med tolv segrar på fjorton hemmamatcher – har endast skrapat ihop tre bortavinster av tolv möjliga så här långt.

- Det är jag som är ansvarig för att det ska flyta på och någonstans har jag uppenbarligen missat något, för jag tycker inte att vi är påkopplade för fem öre vid matchens start. Jag är oroligt besviken över att vi inte lyckas hitta ett sätt i vare sig periodpauser, powerbrejks eller timeouter att få ut mer av vårat lag i dag, konstaterar Växjötränaren Sam Hallam.

Varför det är sådan skillnad på hemma- och bortaresultaten kan – eller kanske vill – han inte förklara, men konstaterar att:

- Det som är positivt är ju att vi har en halv serie kvar att spela. Tänk om vi rättar till vårat bortaspel? Gör vi det, då blir vi riktigt vassa.