Målskytten Arnór Sigurdsson jublar och kramas om av David Moberg Karlsson (till vänster) och Gudmundur Thorarinsson (till höger) efter sitt 1–0 mål.

Norrköpings förlustfria svit förlängs

IFK Norrköping är svårslaget just nu. Mot Elfsborg kom en ny seger för östgötarna: 1–0 på hemmaplan. Det betyder att laget inte har förlorat sedan i slutet april.

|

Det var två formstarka lag som möttes på Östgötaporten: hemmalaget Norrköping hade inte förlorat på sju allsvenska matcher. Elfsborgs facit? Fem förlustfria matcher.

Efter matchen stod det klart att Norrköpings svit förlängs medan Elfsborgs, som inte hade förlorat sedan 0–5-debaclet mot Häcken i maj, sprack.

IFK Norrköping inledde väldigt piggt, hade ett par fina lägen och det skulle komma en tidig utdelning också.

Trodde på offside

David Moberg Karlsson hittade fram till den 19-årige talangen Arnór Sigurdsson som ur snäv vinkel smällde in ledningen för "Peking". Då var matchen inte ens tio minuter gammal.

- Jag trodde jag var offside, men jag gick mot mål ifall jag inte var det. Jag är glad för att jag tog beslutet att bara sätta dit den, säger Arnór Sigurdsson till C More i paus.

Med i guldkampen

Elfsborg, som hade en miserabel inledning på säsongen, vaknade till ju längre första halvlek led och hade två heta chanser strax före paus men fick se Isak Pettersson i Norrköpingsmålet stå för dubbla reflexräddningar.

Andra halvlek bjöd inte på några större utropstecken, utan hemmalaget kunde bevaka och relativt obehindrat kamma hem sin sjätte seger på de åtta senaste matcherna. De tre poängen innebär att Norrköping befäster placeringen i toppen av allsvenskan ytterligare och i högsta grad är med i kampen om SM-guldet.

- Vi har inte ens spelat halva säsongen, jag känner ingenting för det, säger tränaren Jens Gustafsson till C More om toppstriden.

Förlusten var Elfsborgs åttonde för säsongen.