Hedvig Lindahl. Arkivbild.
Hedvig Lindahl. Arkivbild. Bild: Maja Suslin/TT

Nobbade Saudi: "För mycket human rights issues"

Förra landslagsmålvakten Hedvig Lindahl berättar att hon tackat nej till att bli målvaktstränare i Saudiarabien.
– Det finns fortfarande för mycket "human rights issues", säger hon.

ANNONS

Hedvig Lindahl var inte främmande för att åka till landet, som kritiseras hårt för bristen av mänskliga rättigheter, där hon ansåg att hon skulle kunna engagera sig och hjälpa till med utvecklingen av kvinnliga fotbollsspelare.

Ändå valde hon att tacka nej till erbjudandet. Skälen var att ett saudiskt energibolag var involverat rent ekonomiskt och bristen på mänskliga rättigheter i landet.

– Det känns ändå inte som att det är tillräckligt mycket som får mig att tänka att det känns helt klockrent. Det finns fortfarande för mycket human right issues. Även om jag tycker det är krångligt. Hur tusan hjälper man tjejerna? Jag tycker diskussionen är jävligt svår, säger Lindahl till Aftonbladet.

ANNONS

40-åringen har nyligen tackat ja till att bli assisterande tränare i Västerås SK, som spelar i division 2.

Lindahl fick lämna Djurgården i mitten av förra säsongen och har sedan i höstas varit instruktör för målvakter på en gymnasieskola med fotbollsinriktning i Västerås. Hon spelade 189 landskamper under drygt 20 år i landslaget, med VM-silvret 2002 som höjdpunkt.

Lindahl har spelat för Linköping, Kopparbergs/Göteborgs FC, Kristianstad, Chelsea, Wolfsburg, Atlético Madrid och slutligen Djurgården.

ANNONS