Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
U21-landslaget spelar ödesmatch mot Belgien i Kalmar. Seger och EM-slutspel väntar. Startelvan mot Turkiet senast:. Bakre raden, från vänster: Anton Salétros, Filip Dagerstål, Franz Brorsson, Alexander Isak och Pontus Dahlberg (målvakt). Främre raden. fr v: Jonathan Levi, Mattias Svanberg, Isak Ssewankambo, Joel Andersson, Joel Asoro och Linus Wahlqvist (lagkapten). Arkivbild.

Nilssons trupp till ödesmatchen mot Belgien

Seger och saken är klar – då är U21-landslaget klart för EM-slutspelet i Italien till sommaren. Men det är tabellettan Belgien som väntar. "Vi har allt i egna händer", säger förbundskaptenen Roland Nilsson till fotbollförbundets hemsida.

Den avslutande EM-kvalmatchen spelas på Guldfågeln Arena i Kalmar den 16 oktober och Nilsson har tagit ut de 18 spelare som ska göra jobbet.

"Vi måste vinna och det har vi med oss i matchen. Vi måste inte forcera i början utan det gäller att stå som vinnare vid slutsignalen", säger Roland Nilsson.

"Det är spänt som det ska vara. Nu sitter vi med en hemmamatch och kan avgöra själva. Hade vi sagt det här innan kvalet började så hade vi tagit det direkt".

Samtliga 18 uttagna spelare fanns med i den trupp som förlorade hemma mot Turkiet i förra månaden.

"Fördelarna med det är att dom känner varandra och känner spelsättet. Det är en fördel att man har varit med innan och kan oss. Man kan förberedelserna och hur vi jobbar", påpekar förbundskapten Nilsson.

I dagsläget talar biljettförsäljningen för starkt stöd.

"Det är en avgörande match. Med hjälp av supportrarna på läktarna så får vi den extra energin som kan vara värd mycket", säger Roland Nilsson.