Anders Nilsson storspelade när Ottawa vann över St Louis.

Nilssons storspel stoppade St Louis

Andreas Nilsson motade 35 skott och höll nollan när hans Ottawa besegrade St Louis med 2–0. JVM-kaptenen Erik Brännström fick i samma match göra efterlängtad NHL-debut.

|

Ottawa, som ligger sist i Eastern conference och redan är ute ur slutspelssnacket, tog sin första seger på de senaste sex hemmamatcherna. St Louis låg på under hela matchen för att få med sig några poäng, men svenske Nilsson var omutlig. Han stod för den ena svettiga räddningen efter den andra. Det var Nilssons andra nolla under säsongen.

- Målvakten var vår bästa spelare. Det var en spektakulär insats av Anders Nilsson, säger Ottawas tränare Marc Crawford till journalister efter matchen.

- Hela laget hjälpte till, alla bidrog, alla kämpade hårt och det är därför vi lyckades vinna, sade en mer lågmäld Nilsson.

Lite i skymundan för Nilssons storspel gjorde 19-årige backen Erik Brännström NHL-debut i matchen. Brännström, som var kapten för det svenska JVM-laget i årsskiftet, fick drygt 17 minuters speltid och var med på isen när Chris Tierney satte 2–0 i öppen bur med minuten kvar att spela.

För St Louis kan förlusten visa sig bli jobbig. Laget ligger på slutspelsplats, men det är tätt kring strecket i Westen conference och flera lag jagar bakifrån.