Ottawas Brian Gibbons gör mål på Henrik Lundqvist.
Ottawas Brian Gibbons gör mål på Henrik Lundqvist.

Nilsson vann målvaktskampen mot Lundqvist

Anders Nilsson gick vinnande ur den svenska målvaktskampen när Ottawa besökte New York Rangers. Ottawa vann med 4–1, och såg därmed till att Rangersmålvakten Henrik Lundqvist inte fick sin 450:e NHL-segermatch.

ANNONS
|

Rangers tröstmål kom från Lias Anderssons klubba. Den 20-årige före detta Kungälvsspelaren undvek skickligt att hamna offside, tog emot en backhandpassning och hann se upp innan han satte säsongens andra mål, den här gången mot landsmannen Anders Nilsson.

De andra 27 skotten räddade Anders Nilsson, som utsågs till en av matchens bästa spelare.

- De verkade som att allt som sköts mot honom stannade hos honom. Och det är en så betryggade känsla när din målvakt suger in returerna nästan som en svamp, säger tränaren Marc Crawford efter matchen.

ANNONS

"Inget starkt lag"

Henrik Lundqvist räddade också 27 skott, men släppte in fyra, i sin sjätte förlustmatch i rad.

- Nu är vi inne i säsongens sista vecka, det hade varit fint med en seger, både personligen och för fansen. Det här är bara nedslående, säger han i eftermatchintervjun.

Att förlora mot tabelljumbon Ottawa är ytterligare en besvikelse.

- Det är inte ett starkt lag, vi borde kunna vara med lite bättre. Men de spelade smart efter att de tagit ledningen, säger Lundqvist.

"Upp till tränaren"

Om Lundqvist får spela någon mer match den här säsongen är oklart. Svensken har bara en seger kvar för att nå 450 segrar, ytterligare en milstolpe för den rutinerade målvakten.

New York Rangers kommer inte att gå vidare till slutspel. Nästa match mot Columbus kommer Alexander Georgijev att spela, så sista chansen för Lundqvist är mot Pittsburgh på lördagskvällen, lokal tid.

ANNONS

- Jag vet inte om jag förtjänar att spela, säger en uppgiven Lundqvist, och tillägger att det är upp till tränaren David Quinn, som i sin presskonferens efter matchen inte ville ge något besked.

Zibanejad prisades

Förra året belönades Henrik Lundqvist med Steven McDonald-priset, som delas ut av Rangers supportrar till en spelare som gör mer än förväntat. Inför matchen mot Ottawa tog Mika Zibanejad emot årets utmärkelse.

- Jag utvärderar säsongen när allt är över. Det är svårt att tänka på sin egen prestation när laget inte vinner, säger Zibanejad efter matchen.

Han säger att priset betyder mycket och är hedrande.

- Men jag är besviken på att vi inte kunde få med oss en seger i dag, säger han.

ANNONS

Lundqvist tycker dock att Zibanejad har anledning att vara nöjd med sin prestation under säsongen.

- Han har varit vår bästa spelare och har gjort viktiga mål. Han gör skillnad ute på isen, mer än någon annan i laget. Han har förtjänat det, och har haft en fantastisk säsong, säger Lundqvist.

TT

Fakta: Steven McDonald-priset

Steven McDonald var en polis som blev förlamad efter att ha skjutits i tjänst 1988.

Från säsongen året därpå har priset delats ut till hans ära till en spelare i New York Rangers som "gör mer än vad plikten kräver".

Lagets fans utser priset, som delats ut sedan säsongen 1987–1988.

Henrik Lundqvist har tilldelats priset två gånger, 2005–2006 och förra året.

Steven McDonald avled 2017.

ANNONS