Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.

Nilsson Lindelöf missar EM-kvalmatcher

Fotbollslandslaget kan tvingas vara utan båda ordinarie mittbackarna i de kommande EM-kvalmatcherna. Ljumskproblem stoppar Manchester United-stjärnan Victor Nilsson Lindelöf.

Dessutom är Andreas Granqvist ett osäkert kort sedan han åkt på en magmuskelskada under en allsvensk match med Helsingborg.

Victor Nilsson Lindelöf har haft problem med ljumsken under en längre tid, skriver fotbollförbundet på sin webbplats, och har nu undersökts av landslagets medicinska team.

"Skadan gjorde att han var tvungen att kliva av näst sista matchen i klubblaget och stå över den sista matchen. Efter att ha undersökt Victor är det tyvärr klart att han inte kan vara med på nästa samling då skadan fortsatt håller honom borta från spel", säger läkaren Anders Valentin.

"Victor hörde av sig direkt efter han blev skadad. Vi har avvaktat och hoppats att hans skada skulle ha läkt till kommande samling. Men efter undersökning igår så är det tyvärr så att han inte kan spela."

Sverige möter Malta hemma den 7 juni och Spanien borta den 10 juni. Förbundskapten Janne Andersson tar ut truppen på måndag.

"Alla spelare vill spela de stora matcherna och representera sitt land. Mitt fokus är att bli skadefri så snart som möjligt. Jag önskar killarna och Janne stort lycka till i matcherna och ser fram emot att vara med och hjälpa laget i kvalet i höst", säger Nilsson Lindelöf till fotbollförbundets webbplats.