Carlos Strandberg, matchhjälte i den senaste EM-kvalmatchen, saknas i U21-landslagets trupp mot Ungern. Arkivbild
Carlos Strandberg, matchhjälte i den senaste EM-kvalmatchen, saknas i U21-landslagets trupp mot Ungern. Arkivbild

Nilsson ersätter Strandberg

ANNONS
|

Malmö FF:s anfallsstjärna Carlos Strandberg är lårskadad och saknas i U21-landslagets trupp till EM-kvalmatch mot Ungern den 10 november. I stället får Silkeborgs anfallare Gustaf Nilsson chansen av förbundskapten Roland Nilsson.

Strandberg blev tvåmålsskytt i 3–0-segern mot Malta senast.

"Carlos har varit i en härlig form och har varit med länge i U21 så det är klart att vi kommer att sakna honom, men det ger andra chansen att ta för sig och det tror jag säkert de vill göra. Det ska bli spännande att se Gustaf som gjort bra ifrån sig i Silkeborg den senaste tiden", säger Roland Nilsson till svenskfotboll.se.

ANNONS

Supertalangen Alexander Isak, som allt oftare får chansen i tyska storklubben Borussia Dortmund, är en annan av anfallarna i truppen.

- Det finns ytterligare att hämta av Alexander i det här. Med mer speltid kommer han att bli ännu bättre, säger Nilsson när han presenterade truppen på en presskonferens.

TT

Fakta: Truppen

Målvakter: Pontus Dahlberg, IFK Göteborg, Oscar Linnér, AIK.

Försvarare: Joel Andersson, Häcken, Andreas Bengtsson, Halmstad, Franz Brorsson, Malmö FF, Filip Dagerstål, IFK Norrköping, Eric Smith, do, Linus Wahlqvist, do.

Mittfältare/Anfallare: Joel Asoro, Sunderland, Gustav Engvall, Djurgården, Herman Hallberg, Kalmar FF, Alexander Isak, Dortmund, Anton Jönsson Salétros, Ujpest, Jordan Larsson, Nec Nijmegen, Gustaf Nilsson, Silkeborg, Erdal Rakip, Malmö FF, Isak Ssewankambo, Molde, Mattias Svanberg, Malmö FF.

ANNONS