Jakob Forsbacka Karlsson jagas av landsmannen Robert Hägg. Arkivbild.
Jakob Forsbacka Karlsson jagas av landsmannen Robert Hägg. Arkivbild.

NHL-meriterade Forsbacka Karlsson till Växjö

Jakob Forsbacka Karlsson vänder hem efter sex år i Nordamerika. Växjö blir ny klubbadress för den 22-årige centern som har skrivit på ett tvåårskontrakt.

ANNONS
|

Forsbacka Karlsson kommer närmast från Stanley Cup-finalisten Bostons organisation. Han har gjort 28 NHL-matcher för klubben den här säsongen, samt tre mål och sex assist. Lika många matcher blev det även i farmarlaget Providence, med sju mål och nio assist som facit.

"Jag tycker det ska bli otroligt spännande att fortsätta min karriär och utveckling som spelare i Växjö, nu när jag av familjeskäl kommer till Sverige", säger Forsbacka Karlsson i ett pressmeddelande.

Växjös sportchef Henrik Evertsson:

"Jakob är en spelare som spelar bra hockey över hela banan. Med ett exceptionellt spelsinne och fin skridskoåkning som grund så får man en grymt nyttig spelare i Jakob."

ANNONS

Forsbacka Karlsson har meriter från junior-VM 2016 och tillbringade en säsong i Linköpings juniororganisation innan han lämnade för Omaha Lancers i den amerikanska juniorligan, USHL 2013. Han har även spelat två säsonger i den amerikanska collegeligan NCAA, där han representerade Boston University.

TT

ANNONS