Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

NHL kommer till Göteborg – för första gången

Världens bästa hockeyliga kommer till Göteborg. Nu är det klart att Edmonton och New Jersey kommer att göra upp i Scandinavium till hösten.

I höstas drabbade Colorado Avalanche och Ottawa Senators samman i Stockholm när två av lagens grundseriematcher i NHL avgjordes i Globen.

Nu ser det istället ut att bli dags för den första NHL-matchen i Göteborg att bli ett faktum. Edmonton Oilers och New Jersey Devils kommer att mötas i Scandinavium 6 oktober som en öppningsmatch för säsongen 2018-19.

– Wow, det blir första gången som det spelas en tävlingsmatch mellan två NHL-lag i Scandinavium. Det kommer att bli hur häftigt som helst. Jag tror på en fullsatt arena och då är det inte mycket som slår stämningen i Scandinavium, säger Got Events vd Lotta Nibell i ett pressmeddelande.

– Fantastisk roligt att få välkomna NHL till Göteborg och Scandinavium. Matchen är en viktig byggsten i Got Events långsiktiga arbete med att få ett ishockeymästerskap till stan. Vi vet att det ger positiva effekter, inte minst för det viktiga föreningslivet, säger Got Events styrelseordförande Bettan Andersson.

I Edmonton återfinns tre svenskar, Adam Larsson, Oscar Klefbom och Pontus Åberg. Medan det i New Jersey Devils spelar två svenskar – Jesper Bratt och Marcus Johansson.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!