Oro i Brasilien efter att Neymar tycks ha skadat sig mot Serbien.
Oro i Brasilien efter att Neymar tycks ha skadat sig mot Serbien. Bild: Darko Vojinovic/AP/TT

Neymar ut skadad i Brasiliens seger

Richarlisons dubbla mål gjorde att Brasilien startade VM med en 2–0-seger mot Serbien.
Mer oroande var att storstjärnan Neymar lämnade planen i tårar.
Brasiliens lagläkare Rodrigo Lasmar meddelar enligt AFP att det rör sig om en stukad vrist.

|

De första 45 minuterna var ingen sambauppvisning från topptippade Brasilien. Det var i stället ett ställningskrig som utspelade sig mot hårt kämpande serber.

Mållöst i halvtid och mållöst efter en timmes spel. Då vaknade brassarna.

Alex Sandro prickade stolpen, men kort senare skulle Richarlison hitta rätt.

Storstjärnan Neymar dribblade och dribblade, innan han hittade Vinícius Júnior som nöp till. Den serbiske målvakten klarade skottet men lämnade retur som Richarlison enkelt kunde raka in till 1–0.

Men Richarlison var inte klar där. Långt i från.

Med dryga kvarten kvar damp en lång lyra in i offensivt straffområde. Richarlison tog emot på låret och saxsparkarde därefter in 2–0, helt otagbart i målvaktens högra sida.

Konstsparken var tvivelaktigt ett av VM:s snyggaste mål så här långt.

Resten av matchen kunde Brasilien spela ut sitt fulla register och det var långt närmare fler brassemål än en serbisk reducering.

Allt var dock inte frid och fröjd i det brasilianska lägret. Enligt nyhetsbyrån AP, som refererar till brasiliansk media, grät fixstjärnan Neymar på bänken efter att ha bytts ut med drygt tio minuter kvar.

Han tacklades hårt ett flertal gånger, haltade och tycktes ha gjort illa sin vrist i andra halvlek.

Så var också fallet. Brasiliens lagläkare Rodrigo Lasmar berättade efter matchen att Neymar har stukat till vristen och ska undersökas. En utvärdering av skadan ska göras under de närmaste 48 timmarna, skriver nyhetsbyrån AFP.

Serbien möter härnäst Kamerun medan Brasilien ställs mot Schweiz. Det återstår att se om Neymar finns med då.

Richarlison blev stor brasiliansk hjälte i VM-premiären.
Richarlison blev stor brasiliansk hjälte i VM-premiären. Bild: Andre Penner/AP/TT