Neymar hälsades välkommen av fansen.
Neymar hälsades välkommen av fansen.

Neymar såg PSG premiärvinna

Från läktarplats, med ett leende på läpparna och med en bandana runt huvudet, såg Neymar sitt Paris Saint-Germain vinna den franska ligapremiären.

ANNONS
|

På fredagens presskonferens, då Neymar officiellt presenterades av Paris SG, sade han att han gärna ville spela ligapremiären mot Amiens.

Så blev det inte.

Pappersarbetet hann inte bli klart i tid, och publiken på Parc des Princes fick nöja sig med att hylla den brasilianske superstjärnan inför avsparken – då han hälsades välkommen av supportrarna.

- Jag ser fram emot den här utmaningen jättemycket, sade han.

ANNONS

Hajpen kring Neymar har varit enorm. Paris Saint-Germain har redan skramlat ihop en liten del av jättesumman de betalade för Neymar genom att 10000 matchtröjor med 25-åringens namn på ryggen har sålts till fansen – på en dag. Totalt har den försäljningen dragit in en miljon euro, motsvarande tio miljoner kronor.

PSG betalade Barcelona 2,1 miljarder för Neymar som därmed är världens dyraste spelare. Själv får han en årslön på motsvarande 300 miljoner kronor, vilket gör honom till den näst bäst betalde fotbollsspelaren i världen efter Carlos Tévez i kinesiska Shanghai Shenhua.

Matchen mot Amiens?

Ja, den vann PSG med 2–0 efter mål av Edinson Cavani och Javier Pastore. Neymar följde tillställningen på läktaren tillsammans med sin pappa och ett stort entourage – och de verkade gilla vad de såg.

TT-AFP

ANNONS