Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Neymar, till vänster, har spelat färdigt i Barcelona.

Neymar lämnar Barcelona – blir rekorddyr

Neymar kan snart vara klar för Paris SG som världens dyraste fotbollsspelare. Barcelona bekräftar att brassen vill bort från klubben – som kräver 2,13 miljarder kronor för stjärnan.

Neymar gjorde bara ett kort besök på Barcelonas träningsanläggning i förmiddags. Efter en halvtimme åkte han igen – av allt att döma för gott.

Strax efter lunch lade Barcelona ut det här meddelandet på sin hemsida: "På ett möte på klubbens kontor i morse har Neymar Jr tillsammans med sin pappa och agent berättat om sitt beslut att lämna klubben".

Lionel Messi, anfallskollega till Neymar i Barcelona sedan 2013, önskar lycka till.

"Det har varit ett stort nöje att dela de här åren med dig, min vän. Jag önskar dig lycka till i denna nya fas av ditt liv. Vi ses", skriver argentinaren på Instagram.

2,13 miljarder

Allt talar för att Neymars karriär fortsätter i Paris SG, som enligt Neymars rådgivare Wagner Ribeiro kommer att presentera brasilianen "i helgen".

Den franska storklubben – som ägs av ett investmentbolag i Qatar – ska vara beredd att betala de 2,13 miljarder kronor som Barcelona kräver för brassestjärnan.

Om affären går i lås blir Neymar världens i särklass dyraste fotbollsspelare. Det nuvarande rekordet har Paul Pogba som kostade drygt en miljard kronor när han förra året lämnade Juventus för Manchester United.

Neymar uppges dubblera sin nuvarande lön med det femårskontrakt PSG erbjuder och den totala notan för den franska klubben – övergångssumma, lön och agentarvoden inräknat – uppges landa på 4,8 miljarder kronor, skriver The Guardian.

PSG, som möter Amiens i ligapremiären på lördag, har inte kommenterat de nya uppgifterna.

105 mål

Spekulationerna om Neymars framtid har pågått hela sommaren. Han skrev i höstas på ett nytt femårskontrakt med Barcelona. Klubbens ordförande Josep Bartomeu har hotat med att anmäla PSG till Uefa om övergången bryter mot de finansiella reglerna.

Barcelona värvade Neymar 2013 från brasilianska Santos och han har bildat en fruktad anfallstrio med Lionel Messi och Luis Suárez. Han har gjort totalt 105 mål för klubben, blivit Champions League-mästare och vunnit spanska ligan två gånger.