Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Neymar på presskonferensen.

Neymar: "Jag följde mitt hjärta"

Pengarna är inte det viktiga. Inte heller stjärnstatusen. Neymar flyttar till Paris Saint-Germain för att vinna allt.

Tio minuter efter utsatt tid släcktes rummet ner. På storbildsskärmarna visades en video där Eiffeltornet färgades gult, grönt och blått. Sedan smattrade kamerablixtrarna igång. Allting var regisserat in i minsta detalj.

Likt en rockstjärna äntrande Neymar – klädd i oklanderlig kostym – presskonferensen där han en gång för alla presenterades som Paris Saint-Germain-spelare.

- Jag är jätteglad över att vara här, sade han.

- Det är en fin stad och ett fantastiskt lag. Jag kan inte beskriva vad jag känner. Nu ser jag fram emot att börja träna och spela matcher.

"Bäst i världen"

Bredvid sig uppe på podiet hade Neymar Nasser al-Khelaifi, Paris SG:s qatariske ägare som betalat rekordbeloppet 2,13 miljarder kronor för att köpa loss anfallaren från Barcelona.

- Neymar är en idol för alla. Enligt mig är han bäst i världen. Våra fans har drömt om att ha Neymar i Paris SG och nu är han här. Med Neymar blir vårt projekt ännu starkare, sade al-Khelaifi,

Neymars nya årslön blir omkring 300 miljoner kronor. Pengarna spelar emellertid ingen roll, om man får tro 25-åringen.

- Pengar har aldrig varit min drivkraft. De som säger det vet ingenting om mitt privatliv. Jag tänker på att vara lycklig, och att min familj ska vara lycklig. Jag följer mitt hjärta. Hade jag tänkt på pengarna hade jag kunnat gå någon annanstans.

Enligt Nasser al-Khelaifi kommer Neymars värde öka än mer de kommande åren.

- Jag är säker på att vi kommer tjäna mer pengar än vad vi lagt ut. Hans värde kommer minst ha dubblats inom två år, sade han.

Söker större utmaning

Att lämna Barcelona, vännerna och ett av världens allra bästa fotbollslag var inte lätt, berättade Neymar. Men han behövde något nytt.

- Jag ville ha större utmaningar. Jag följde mitt hjärta och det är därför jag sitter här. Jag vill hjälpa klubben att vinna titlar. Det är det som motiverar mig, sade han.

- Det här var ett av de svåraste besluten jag har tagit. Jag älskar Barcelona. Det var inte lätt, jag tänkte över det länge. Jag lämnar många vänner bakom mig, men sådan är fotbollen.

Paris SG inleder ligaspelet på lördag hemma mot Amiens. Om Neymar finns med på planen då återstår att se.

- Jag kan spela, så varför inte? Jag måste prata med tränaren och ledarna, men jag vill verkligen spela. Jag har inte pratat med någon om vilken position jag ska ha, jag spelar där tränaren vill att jag ska spela, sade han.