Manuel Neuer vet vad som väntar mot Sverige. Arkivbild.
Manuel Neuer vet vad som väntar mot Sverige. Arkivbild.

Neuer: " Vi kan hantera Sverige"

Tyskarna ser fram emot utmaningen. I mexikanska medier är man dock oroliga efter att ha lottats in i det man kallar "dödens grupp".

ANNONS
|

Tyskland och Bayern Münchens stjärnmålvakt Manuel Neuer menar att han och hans tyska lagkamrater vet vad som väntar efter att ha lottats in i samma VM-grupp som Sverige, Mexiko och Sydkorea.

- Vi kan hantera Sverige och vi vet vad vi har att vänta oss efter att de lyckades slå ut Italien, säger målvakten.

- Det är en väldigt intressant gruppmotståndare. Vad vi vill göra i gruppspelet är att sätta grunden för ett framgångsrikt försvar av titeln. Det är vårt mål, säger tyska förbundskaptenen Joachim Löw, som redan tittar fram mot utmaningarna som väntar i ett eventuellt slutspel.

ANNONS

Mexikos målvakt Guillermo Ochoa tycker gruppen är tuff, men menar samtidigt att det är precis det han hade hoppats.

- Ingen av oss ville ha en enkel grupp. Om man spelar i ett VM vill man möta de bästa. Och om man vill ta sig hela vägen till finalen måste man spela stora matcher, säger målvakten.

Både ESPN Mexico och Fox Sports Mexico benämner gruppen som "dödens grupp".

- Sverige är ett bra lag både med och utan Zlatan. Samspelta, starka och solida med en fotboll med "nordisk karaktär, säger ESPN-experten José Ramon Fernandez, som beskriver gruppen som "väldigt komplicerad" för mexikansk del.

TT-Reuters-AP

ANNONS