Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tysklands målvakt Manuel Neuer under tisdagens presskonferens.

Neuer: Varje match en VM-final

Efter tuff besvikelse och tung kritik måste världsmästarna resa sig. Landslagskaptenen Manuel Neuer lovar att Tyskland vinner både mot Sverige och mot Sydkorea.

I ett kvavt och åskhett Vatutinki, några mil sydväst om Moskva, håller världsmästarmålvakten hov på tisdagen.

Men att han kommer väldigt sent till sin utlovade presskonferens är ett tydligt tecken på att allt inte är som det ska.

Efter premiärförlusten mot Mexiko har det tyska landslaget hållit ett extra långt lagmöte.

- Det tog längre tid än väntat. Vi har diskuterat mycket av det som kan bli bättre. Vi är själva våra hårdaste kritiker och hatar oss själva för vad vi gjorde mot Mexiko, säger Neuer när han väl dyker upp.

"Öppet och ärligt"

Förlusten i söndags bröt en lång rad av klara, tyska premiärsegrar i VM-slutspel. Insatsen har dessutom kritiserats tungt, både på hemmaplan och runt om i världen. Kontrande mexikaner fick en andra chans, när tyska mittfältare långsamt lunkade tillbaka.

- Vi måste försvara oss bättre, tillsammans, med elva spelare – inte bara sex eller sju, sade mittfältsinhopparen Julian Brandt efter matchen.

Lagkapten Neuer håller med och varslar klart om att arbetsinsatsen diskuterats på det långa lagmötet.

- Alla måste ta sitt ansvar, särskilt de på planen. Vi har många erfarna spelare som kan – och vill – ta sitt ansvar, säger Neuer.

Enligt målvaktsstjärnan var mötet både öppet och ärligt. Men några motsättningar finns inte inom laget, hävdar han.

- Det var befriande, det kändes skönt med ett fritt och öppet utbyte av åsikter. Vi är övertygade om att vi kommer att visa det som saknades mot Mexiko mot Sverige och Sydkorea. Vi kommer att vinna båda de matcherna, säger Manuel Neuer.

Måste vinna?

22-årige Brandt är en av de yngre spelare som många tyskar nu vill få in i laget för att få mer fart från Sverige. Jämnårige Timo Werner är redan en startspelare.

Båda lovar ett bättre Tyskland på lördag.

- Vi måste vinna nästa match. Om vi inte vinner så är VM slut för oss. Ni kommer att få se ett hungrigare Tyskland, sade Werner i söndags.

I klubblaget Leipzig är Werner avslutaren – och Emil Forsberg passningsläggaren.

- Men det är inte bara Emil som är bra (i Sverige). Vi måste ha koll på de andra spelarna också. De har ett bra försvar som vi måste sätta tungt tryck på, sade Werner.

- Vi är Tyskland och vi vill vinna varje match.