Zion Williamson tillsammans med NBA-basen Adam Silver.
Zion Williamson tillsammans med NBA-basen Adam Silver.

NBA-superlöfte draftades till New Orleans

Det blev som väntat New Orleans för superlöftet Zion Williamson i NBA-draften. Den ende som såg överraskad ut när Williamsons namn ropades upp var huvudpersonen själv.

ANNONS
|

Zion Williamson, drygt två meter lång och nära 130 kilo tung, hyllas både för sin spänst och för sin spelintelligens, och uppmärksamheten kring honom inför draften har varit enorm. Många jämför hajpen kring Williamson med den som den växande superstjärnan LeBron James skapade 2003.

Han fyller 19 år i juli och har spelat en säsongs collegebasket med Duke där han snittade 22,6 poäng och 8,9 returer per match. Han utsågs dessutom till säsongens bäste collegespelare.

- Äntligen får jag göra det som jag älskar som ett jobb, säger Williamson, som nu kan räkna med ett tvåårskontrakt värt nära 20 miljoner dollar, motsvarande omkring 188 miljoner kronor.

ANNONS

Ett stort ansvar läggs nu på Williamson som New Orleans nya affischnamn. Ett ansvar som inte tycks bekymra 18-åringen nämnvärt.

- Man känner ingen press när man gör det man älskar. Man går bara ut på plan och gör poäng, säger han.

Som nummer två valde Memphis Murray State-guarden Ja Morant och det tredje valet föll på ytterligare en tidigare Duke-spelare – forwarden RJ Barrett som gick till New York.

Rui Hachimura blev den förste japanske spelare att väljas i draftens första omgång. Han valdes som nummer nio av Washington. Bara två japaner har tidigare spelat i NBA – Yuta Tabuse i Phoenix och Yuta Watanabe i Memphis.

- Det betyder mycket för mig, för min familj och för hela landet, säger Hachimura.

Rättad: I en tidigare version fanns det felaktigheter i New Orleans slutspelshistorik.

TT

ANNONS
ANNONS