Coronamilen återkommer under 2021. Arkivbild.
Coronamilen återkommer under 2021. Arkivbild. Bild: Roger Larsson

Nästan två miljoner anledningar till att Coronamilen återkommer

Det blir ett Coronamilen-lopp även i år. Efter succén i fjol genomförs loppet mellan den 16-25 april då den som anmäler sig till loppet kan springa, jogga eller gå tio kilometer.
– Man kan dela upp sträckan på flera dagar om man vill, säger Marcus Andersson, grundare av Coronamilen.

ANNONS
|

I fjol lockade Coronamilen 9 500 deltagare, efter två veckor med öppen anmälan är deltagarantalet uppe i 1 500.

– Responsen har varit helt enorm.Vi har lyckats vända något tråkigt till något positivt, säger Andersson och fortsätter:

– Vårt fokus är att få folk att komma ut och röra på sig och vi har lyckats träffa en målgrupp som hellre deltar än att man måste prestera.

Upplägget här för att stanna

I fjol gick allt överskott, närmare två miljoner kronor, från Coronamilen till Radiohjälpen, i år är det Läkare utan Gränser som kommer att få överskottet skänkt till sig.

– Vi tycker att Läkare utan Gränser gör ett otroligt bra arbete under coronapandemin. Vi har haft en bra dialog med organisationen och vi kommer att fortsätta att samla in pengar till förmån för pandemin, säger Andersson.

ANNONS

Han tror att lopp som Coronamilen med dess upplägg är här för att stanna.

– Man börjar se potentialen med kombinationslopp där man har möjlighet att springa på plats men även kan välja att göra det på distans. Man väljer helt enkelt det som passar en bäst. Jag tror inte att denna typen av lopp kommer att försvinna utan fenomenet är här för att stanna, säger Andersson.

Två nya coronalopp

Förutom Coronamilen kommer Andersson också att arrangera två ytterligare lopp undervåren/sommaren.

Spring för Cancerfonden är ett löplopp som kommer att pågå under hela maj månad.

Det handlar om distanserna fem, tio eller 21 kilometer där minst hälften av startavgiften går till Cancerfonden.

I början av juni kommer sedan Coronatrampet att genomföras till förmån för Barncancerfonden. Här kan deltagaren välja att cykla 25, 100 kilometer eller Ultra och loppet kan köras under ett tillfälle eller delas upp under den aktuella perioden.

ANNONS