Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nästa våg av coronapengar på väg för idrottsföreningarna

Nya stödpengar till idrotten är på väg. Under tisdagen lämnade RF besked att pengarna snart är redo att betalas ut bland de sökande föreningarna.
– De pengarna är viktiga för oss, säger HBK:s ordförande Pelle Nilsson.

I juni fick svensk idrott dela på 500 miljoner i coronastöd för ekonomiska förluster till följd av coronapandemin. I slutet av sommaren kom sedan beskedet att idrotten skulle få 1 miljard för andra halvåret för att kompensera för evenemang som fått ställas in på grund av virusets framfart.

Nu börjar det närma sig att pengarna ska delas ut. På tisdagen meddelade Riksidrottsförbundet att beslut i frågan beräknas tas den 16 november.

HBK har ansökt om kompensation för både uteblivna publikintäkter och sommarens inställda ungdomsturnering, Laxacupen, som är en viktig inkomstkälla normalt sett.

– Vi har redovisat i stort sett hur mycket vi omsätter i Laxacupen och vad vi tror att vi hade fått i ett tänkt överskott. Vi hoppas verkligen att Riksidrottsförbundet tar hänsyn till det och de har ju sagt tidigare att de ska prioritera ungdomsidrotten. Vi hoppas givetvis mycket på att vi får kompensation. De pengarna är viktiga för oss, säger HBK:s ordförande Pelle Nilsson.

80 procent av intäkterna

Lika viktiga är pengarna för Drott, som främst har sökt pengar för uteblivna intäkter i samband med matcharrangemang.

– Vi snittade på 350-400 på läktaren och det är 350-400 som handlar i kioskerna, lika många som betalar inträde så att det är klart att det blir ett ganska stort bortfall. Det är säkert 80 procent av våra intäkter, och det räcker säkert inte, säger Björn Kullenberg, ordförande i Drott och fortsätter:

– Sedan räknar vi inte med att vi får dem, men det är klart att vi söker dem som alla andra gör. Vi håller precis på att ta oss upp från det djupaste djupa, så det är klart att i det sammanhanget är det coronan inte så positiv just nu. Men det hjälper inte att klaga, det är som det är.

Förluster för perioden oktober-december går först att söka stöd för i januari månad.

Inställda SHL-matcher

Halmstad Hammers har sökt stöd för de två inställda SHL-matcherna som skulle spelats i Halmstad arena, Frölunda–Malmö och Rögle–Växjö. Dessutom har klubben också ansökt om ersättning för uteblivna kioskintäkter för ungdomsverksamheten.

– Den stor grejen för oss är givetvis de två inställda SHL-matcherna, säger Peder Carlsson, klubbchef i Hammers.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!