Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

André Myhrer imponerar i Adelbodens världscupslalom.

Myhrer fyra: "I fjol var det väldigt dåligt"

André Myhrer hade läge för säsongens tredje pallplacering men slutade fyra i Adelbodens världscupslalom. Den snart 35-årige svensken gläds åt att formen finns där och att kroppen känns bra.

På lördagen körde André Myhrer ur redan vid det första åket i storslalomtävlingen i de schweiziska alperna. Ett dygn senare tog han revansch i slalom.

Myhrer, som fyller 35 år på torsdag, låg på tredje plats inför det andra åket men var till slut en bra bit från en pallplacering och slutade fyra.

Trots det var han positiv efter loppet.

"Väldigt nöjd"

- Väldigt nöjd faktiskt. Jag var nöjd med första åket och jag tycker att andra är bitvis bra. Jag lyckades hålla mig kvar i banan och känner att farten finns där. Kroppen känns rätt bra. Just nu känner jag mig inte som 35, så det är ju positivt, säger André Myhrer, som förra säsongen stördes av en ryggskada, till TT.

Fjärdeplatsen är Myhrers tredje bästa världscupplacering har den här säsongen efter parallellslalomsegern i Oslo på nyårsdagen och tredjeplatsen i Val d'Isere för knappt en månad sedan.

Nästa helg är det slalom och storslalom i schweiziska Wengen. Om en dryg månad invigs vinter-OS i Pyeongchang.

"Tufft schema"

- Det har varit ett tufft schema och kommer fortsätta här i januari, men jag är väldigt nöjd med hur det är. Den här tiden i fjol så var det väldigt dåligt. Jag ska försöka hålla i det, säger Myhrer, som tog OS-brons i slalom för åtta år sedan.

Under söndagen hade han 78 hundradelar upp till segrande Marcel Hirscher, Österrike, som fortsätter prestera under maximal press. Tvåa var Hirschers landsman Michael Matt, 65 hundradelar före Myhrer. Trea blev Henrik Kristoffersen, Norge, som passerade Myhrer i det andra åket och var 62 hundradelar före svensken. Världscupledande Hirschers seger var hans sjunde för säsongen och 52:a i karriären.

Mattias Hargin tog sig vidare till det andra åket på delad 14:e plats utan att imponera. 32-åringens andra åk var än mer misslyckat och svensken sjönk till en slutlig 16:e plats i resultatlistan.