Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Hoppas på flyt. Christian Ericsson är multisportare i grunden, men i dag tävlar han i surfski-SM.

Multisportare Ericsson gör upp med surfski-elit

För fjärde året i rad ställer Christian Ericsson, 40, upp i surfski-SM. Men egentligen är löjtnanten på FMTS multisportare. ​– Jag gillar det här och vill mäta mig med eliten, säger han.

Surfski, som även kallas högsjöpaddling, är en form av kajakpaddling där utövarna försöker fånga vågenergi för att nå högre hastigheter än vid enbart paddling. 

SM i Bråviken i Norrköping avgörs som ett distanslopp över 20-22 kilometer med masstart. 

En av mästerskapets 42 deltagare är Christian Ericsson, som representerar Halmstad Kanotklubb. 

– Jag är ju multisportare egentligen men eftersom vi använder de här båtarna, som funkar i alla väder i och med att kajaken är självlänsande, så har jag anmält mig. Jag har upptäckt tjusningen med den här grenen, säger Ericsson, ursprungligen från Södertälje men som flyttade från Eksjö till Halmstad i januari månad för att arbeta på Försvarsmaktens tekniska skola.

På sina tidigare tre SM-tävlingar har Ericsson placerat sig i mitten av fältet.

– Ambitionen är att få en bra genomkörare och att mäta mig med eliten. Även om det är svårt för oss multisportare som inte är specialiserade.

Årets stora mål för Ericsson ligger två veckor bort - EM i multisport. 

– Jag har dock haft en överansträngning i handleden och i vadmuskeln nyligen. Men jag hoppas få en bra tävling här, avslutar Ericsson som tidigare har en 15:e plats både i lag och solo som bäst på EM i multisport samt ett brons på lag-SM med Outnorth Adventure Team.

Fler lokala sportnyheter hittar du här