Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

José Mourinho lämnar sitt hotell i Manchester efter att ha fått sparken.

Mourinho sparkad: "Tråkigt att höra"

Förlusten mot Liverpool blev droppen: José Mourinho får sparken av Manchester United. En av favoriterna att ta över är Tottenhams Mauricio Pochettino.

Efter helgens förlust mot serieledaren Liverpool ligger Manchester United på sjätte plats i ligan, hela 19 poäng bakom rivalen. Nu har United tagit beslutet att sparka tränaren.

"Klubben vill tacka José för hans arbete i Manchester United och önskar honom lycka till i framtiden. En tillfällig tränare som tar över till slutet av den pågående säsongen kommer att utses, medan klubben genomför en grundlig rekryteringsprocess för en ny heltidstränare", skriver Manchester United i ett uttalande.

Pochettino ryktenas man

Sky Sports skriver att den tillfällige tränaren kommer att rekryteras externt och presenteras under de 48 kommande timmarna. Fram till dess tar assisterande tränarna Michael Carrick och Kieran McKenna över. BBC uppger att Moldes Ole Gunnar Solskjær är en kandidat till att bli tillfällig ersättare.

När brittiska medier listar favoriterna till att långsiktigt ta över klubben är Tottenhams Mauricio Pochettino bland de första namnen att nämnas.

- Jag är ledsen för hans skull. Vi har en bra relation... Han är en god vän och det är tråkigt att höra, säger den argentinske tränaren om Mourinho på en presskonferens.

- Ni kan den här branschen, det är massor av rykten. Efter nästan fem år i den här klubben kommer det att vara rykten om min framtid, men jag kan inte svara på sådana frågor. Jag har inget att göra med det som händer i andra klubbar. Jag är fokuserad på att leverera bästa möjliga resultat i den här klubben.

Fjärde tränaren sedan "Fergie"

Det har varit några tuffa år i Manchester United för José Mourinho. Trots till synes stora satsningar på spelartruppen har de riktigt meriterande resultaten uteblivit, engelska medier har rapporterat om interna stridigheter med stjärnspelare som rekordförvärvet Paul Pogba och portugisens taktik har kallats "tråkig" av en i princip samlad expertkår. Bara 26 poäng efter 17 ligaomgångar är klubbens sämsta facit sedan säsongen 1990–91, enligt BBC.

Den snart 56-årige José Mourinho anlände till United i maj 2016 och har under sin tid i klubben vunnit tre titlar: ligacupen 2016–17, Europa League 2016–17 och supercupen Community Shield 2016.

Sedan tränarikonen Sir Alex Ferguson lämnade Old Trafford för fem år sedan, våren 2013, har Manchester United avverkat fyra tränare.