Manchester Uniteds stjärnmittfältare Paul Pogba, vänster, och tränare José Mourinho, höger. Arkivbild.
Manchester Uniteds stjärnmittfältare Paul Pogba, vänster, och tränare José Mourinho, höger. Arkivbild.

Mourinho ifrågasätter Pogba: "Inte bra"

Det är allt annat än lugn och ro i Manchester United inför den första Champions League-åttondelsfinalen mot Sevilla. José Mourinho är öppet kritisk till storstjärnan Paul Pogba.

ANNONS
|

Manchester United ligger på andra plats i Premier League och är i cupslutspel både i Champions League och i FA-cupen. Chansen till titlar i slutet av säsongen lever. Men det är flera som sätter frågetecken för den nuvarande harmonin i laget.

Mittfältsstjärnan Paul Pogba – som räknades som världens dyraste fotbollsspelare när han värvades från Juventus sommaren 2016 – har inte spelat en hel match på en månad. I lördagens 2–0-seger borta mot Huddersfield i FA-cupens åttondelsfinal var fransmannen inte med i matchtruppen.

"Händer alla lag"

- Just nu spelar han inte bra, laget behöver honom på en bra nivå. När han inte är på en hög nivå så är laget inte så bra som det kan vara. Jag tror att det händer alla lag när de bästa och mest bärande spelarna av någon anledning inte presterar, säger Uniteds tränare José Mourinho.

ANNONS

Den frispråkige portugisen säger att förstemålvakten David de Gea var den ende spelaren som vilades senast. Den officiella anledningen till Pogbas frånvaro var sjukdom. Skadade stjärnorna Marcus Rashford, Ander Herrera, Marcos Rojo, Phil Jones, Antonio Valencia, Daley Blind, Marouane Fellaini och Zlatan Ibrahimovic saknades också senast.

- Kan någon av dem vara med på onsdag? Jag hoppas det. Rashford, Herrera, Valencia tror jag har en chans. Paul (Pogba) vet jag inte, säger Mourinho inför den första Champions League-åttondelsfinalen av två mot spanska ligafemman Sevilla.

Oklart kring Ibrahimovic

36-årige Ibrahimovic har fortsatta skadeproblem. Den här säsongen har hittills mållöse Ibrahimovic endast startat en match (2–2 hemma mot Burley i Premier League i december) och stått för fyra inhopp. Den svenske veterananfallaren – som under debutsäsongen 2016–2017 gjorde imponerande 28 mål på 46 matcher totalt – reser definitivt inte med Manchester United till Andalusien.

I gruppspelet som avslutades i december vann regerande Europa League-mästaren United grupp A efter fem segrar och en förlust. Sevilla slutade tvåa bakom Liverpool i grupp E efter två segrar, tre oavgjorda och en förlust.

ANNONS

På hemmaplanen Ramón Sánchez Pizjuán-stadion har Sevilla fem raka matcher utan förlust i Champions League-sammanhang. Senaste förlusten kom i gruppspelsmatchen mot Juventus (1–3) i november 2016. Italienaren Vincenzo Montella är ny tränare sedan december förra året.

TT-AFP-Reuters

Fakta: Åttondelsfinalerna i herrarnas Champions League

Sevilla–Manchester United (första möte 21 februari och retur 13 mars)

Sjachtar Donetsk–Roma (do)

Bayern München–Besiktas (20 februari och 14 mars)

Chelsea–Barcelona (do)

Juventus–Tottenham (2–2 i första mötet, retur 7 mars)

Basel–Manchester City (0–4 i första mötet, retur 7 mars)

Real Madrid–Paris Saint-Germain (3–1, retur 6 mars)

Porto–Liverpool (0–5, retur 6 mars)

ANNONS