Moras Adam Masuhr. Arkivbild.
Moras Adam Masuhr. Arkivbild.

Moratränaren vill inte prata kval

Mora slog Växjö med 5­–1, men är i praktiken ändå klart för SHL-kval. Dalalaget har åtta poäng och betydligt sämre målskillnad till Örebro ovanför strecket. Nio poäng återstår att spela om. Ändå lever Moratränaren Mats Lusth på hoppet:

ANNONS
|

Allt talar för kvalspel för Mora, men efter segermatchen mot Växjö var Mats Lusth extremt tydlig med att varken han eller laget vill tänka på kval eller förbereda spelarna för kvalspel:

- Det viktiga är vad vi gör nu. När det sedan är dags att tänka på något annat gör vi det då. Att jag ska börja spekulera något i framtiden, det funkar inte så. Nu gäller det hur som idrottsmän, spelare och människor gör för att blir stark som grupp. När det är 100 procent klart, då tar vi det då hur vi lägger upp det.

ANNONS

Lagsnack

Det märks tydligt att kval är något man inte vill prata om i Mora, men inför matchen mot Växjö hade Mora ett snack inom laget, som hade betydelse denna segermatch och kan påverka laget senare i vår.

Det var efter två blytunga förluster mot Färjestad och Malmö, som Moraspelarna fick nog och ville prata ut.

Mats Lusth berättar på vilket sätt som detta spelarsnack skiljde sig mot tidigare liknande prat inom laget:

- Vi är vi i slutet av serien och behöver hjälp av varandra. Det viktiga var nu att prata om hur agerar som lag och individuellt. Vi lyfte en del saker som behöver göras.

Moras lagkapten, Adam Masuhr, sade till C More hur viktigt det är att få glädjen i laget.

Detta verkade ge resultat redan mot Växjö. Mora var detbättre laget under hela matchen.

Visserligen skapade båda lagen flera målchanser, men Mora var effektivast. Det märktes främst i andra perioden då dalalaget utökade sin ledning med 1–0 till 4–1. Två mål gjordes i powerplay. Tala om en seger som gav självförtroende efter lagsnacket.

ANNONS

- Självklart är det så. Vi vet vad vi kan. Det viktigaste är att vi gjorde det vi ska, säger Mats Lusth.

Baspaketgrejor

Växjö, som är inte i en bra formperiod, kom till den här matchen med fem vunna segrar på de senaste sex matcherna i bagaget. Nu blev det stopp mot ett vilt kämpade Mora.

Efter förlusten konstaterade Växjös tränare, Sam Hallam:

- Vissa detaljer på isen borde vi vara mer noggranna med. Det känns ändå som detta är lätt korrigerat till nästa match. Det är några baspaketgrejor vi ska ändra på, dessutom är vi revanschsugna.

TT

ANNONS