Jonas Gustavsson släpper in sin fjärde puck för dagen när Adam Pettersson styr in ett 4–0-mål med skridskorna.

”Monstrets” skräckkväll fällde Linköping

Jonas Gustavsson var för ovanlighetens skull högst mänsklig och Skellefteå kunde vinna med 6–2 efter att Linköpingsmålvakten bjudit på en rad tidiga julklappar. Hemmalagets tredjekedja svarade för tre av målen.

|

Efter tre raka förluster före landslagsuppehållet var Skellefteå rejält laddat när pucken släpptes.

Matchstarterna har ofta varit lagets akilleshäl under hösten, nu kom man ut starkt direkt.

"Pratat om starten"

Blixtstarten gav också utdelning i form av två mål innan matchuret tickat fram fem minuter.

- Vi har pratat om starten, där är jag nöjd. Sedan finns det väl en del grejer vi kan göra bättre, sade tredjekedjans center Adam Pettersson, som stod för ett mål och två assist.

Skellefteå startade alla tre perioder bra och efter ytterligare ett par generösa bjudningar från Linköpingsmålvaktens sida stod det 4-0 till hemmalaget en bit in i mittenperioden.

Vid både 2–0 och 3–0 var det Adam Pettersson som stod för förarbetet och Robin Alvarez som gjorde målen. Först efter en utflykt av målvakten Jonas Gustavsson så att Alvarez enkelt kunde lyfta in pucken i öppet mål, sedan kunde samme hemmaspelare slå in sin egen retur efter att ha gått köksvägen och överlistat Linköpingsmålvakten.

Adam Pettersson fick sin belöning i form av ett mål mitt i andra perioden när han med skridskorna styrde in en passning från tredjekedjans lysande tredjelänk, Bud Holloway.

- Kemin är bra i kedjan och i dag skapar vi mycket chanser från vår forechecking. Tycker att vi spelat bra en längre tid men inte fått utdelning förut, sade Adam Pettersson, som nu gjorde sitt tredje mål för säsongen.

Robin Alvarez båda fullträffar gör att han totalt är uppe i sju.

- Skönt att göra två mål, det har jag inte gjort på hela säsongen. Mycket beror på att vi börjar känna varann bättre och bättre i kedjan, sade Alvarez.

Efter 4–0 byttes Jonas Gustavsson ut.

Det gjorde Skellefteå också.

Helt plötsligt tappade laget all skärpa och bjöd sina gäster på ett par glittriga julpaket i form av jättemissar.

Eddie Larsson kunde enkelt slalomåka och sedan passa till en helt bortglömd medspelare vid bortre stolpen. Nikola Pasics allra första SHL-mål betydde 4–1 och strax efteråt kunde Linköpings 18-åring assistera Joe Whitney till 4–2.

Plötsligt var Skellefteå i gungning men en ny blixtstart i den tredje perioden gav 5–2 direkt genom Joakim Lindström. Det målet avgjorde matchen.