Bröderna Ola Jacobsson och David Jacobsson tvingas lämna återbud till MMA-galan i Västerås då de båda testats positivt för coronaviruset.
Bröderna Ola Jacobsson och David Jacobsson tvingas lämna återbud till MMA-galan i Västerås då de båda testats positivt för coronaviruset. Bild: Roger Larsson

MMA-bröderna testades positivt för coronaviruset

Om drygt tre veckor var tanken att bröderna David och Ola Jacobsson skulle gå matcher på en MMA-gala i Västerås. Nu tvingas de både lämna återbud då de båda testats positivt för coronaviruset.
– Kroppen är väldigt svag. Allting du gör känns tio gånger mycket tyngre, säger Ola Jacobsson.

ANNONS
LocationHalmstad||

Som Hallandsposten tidigare i veckan berättade så skulle David Jacobsson, Ola Jacobsson och Oskar Carlsson från Halmstad gått matcher på den första MMA-galan på svensk mark sedan coronavirusets intåg.

Nu tvingas bröderna David och Ola lämna återbud till sina matcher då de båda testats positivt för coronaviruset.

– Jag testade mig i fredags förra veckan och fick svar i måndags. Sen testade sig brorsan i måndags och fick reda på att han också var positiv. Vi har varit lite småsjuka nu i två veckor och inte kunnat träna, säger David Jacobsson och fortsätter:

– Till slut kände vi att vi var tvungna att dra oss ur från galan. Vi vet inte när vi kan komma tillbaka i träning och bara en sak som att gå nu gör ju en andfådd.

ANNONS

– Allt började för mig när jag var ute och fiskade. När jag kom hem kände jag direkt att det var något som inte stämde. Jag hade väldigt hög feber och hade det ytterligare ett par dagar, säger Ola Jacobsson.

Inte smittats via sporten

Bröderna har under de senaste två veckorna känt av coronavirusets fulla kraft.

– Det är lite läskigt att minsta ansträngning gör en andfådd. Vi tar verkligen hand om oss själva vad gäller kost och träning. Om vi då blir så påverkade av detta så förstår jag verkligen att andra som inte är i lika bra skick blir ännu värre drabbade. För vår del känns det som vi snart är friska igen, säger David Jacobsson.

– Kroppen är väldigt svag. Allting du gör känns tio gånger mycket tyngre. Innan den här viruset hade jag kunnat springa en mil men nu känner jag samma trötthet om jag bara går i tjugo minuter. Det börjar dock bli bättre även om kroppen är väldigt svag, säger Ola Jacobsson.

Inom MMA är det mycket närkontakt både på matcher och träningar. Men David tror inte att de båda smittats i samband med MMA-träning.

– Vi tränar med samma personer hela tiden men det är inte på gymmet som jag tror jag har fått det på. Jag tror jag fått det genom jobbet i och med att det var andra som hade corona där med. Det är ingen annan på gymmet som har det mer än jag och Ola och vi delar lägenhet.

ANNONS
ANNONS