Djurgårdens Erik Berg deppar efter 1–1 borta mot Helsingborg. Förutom en tappad seger drog mittbacken på sig sitt tredje gula kort för säsongen och är avstängd i helgens derby mot AIK.
Djurgårdens Erik Berg deppar efter 1–1 borta mot Helsingborg. Förutom en tappad seger drog mittbacken på sig sitt tredje gula kort för säsongen och är avstängd i helgens derby mot AIK.

Mittbacken Berg: "Det känns skit"

Djurgården föll igenom i andra halvlek borta mot Helsingborg. Endast stolpen och en felaktig avblåsning för offside räddade Stockholmslaget från en förlust.

ANNONS
|

Förutom det fina spelet som ledde fram till Helsingborgs självmål i den sjunde minuten (Anders Randrup) hade topplaget Djurgården det förtvivlat svårt att hota Kalle Joelsson i hemmamålet på Olympia. Andra halvlek var direkt svag av bortalaget efter att Rasmus Jönsson kvitterat i den 61:a minuten.

- Vi har problem när vi släpper in ett mål. Vi deppar ihop lite för hårt över ett mål. Man kan vända en match på två minuter. Vi faller igenom för hårt och visar oss inte. Vi vågar inte föra, som vi älskar att göra när vi är bra, säger Erik Berg.

ANNONS

"Känns skit"

Mittbacken drog på sig sitt tredje gula kort för säsongen och Berg missar nu söndagens derby hemma mot AIK.

- Det känns skit, säger han.

Dessutom är det fortsatt osäkert om kollegan Marcus Danielson kan spela. Mittbacken har inte spelat sedan han ådrog sig en hjärnskakning i den femte omgången mot Norrköping.

- Vi får väl se hur status är på honom i veckan, men jag hoppas att han kan spela den matchen, säger Berg.

Djurgårdstränaren Kim Bergstrand var inte nöjd med lagets insats i den andra akten.

- Sista 35 minuterna är vi helt oorganiserade. Vi har inget individuellt försvarsspel, inget kollektivt försvarsspel. Det känns som att vi har kastat ut elva individer på en fotbollsplan, säger han.

ANNONS

Kvitteringsskytten Rasmus Jönsson hade ytterligare en boll i mål, men blev felaktigt avvinkad för offside.

- Jag kände i situationen att jag var klart på rätt sida och när man ser reprisen bekräftar den det. Det är väl inte så mycket att säga om det. Alla kan göra fel, men det är klart att det är frustrerande när det händer.

Närmast ett segermål var inhopparen Andri Bjarnason, men islänningens chip i den 88:e minuten tog i stolpen bakom Per Kristian Bråtveit i bortamålet.

Första matchen på gräs

För Djurgården var mötet med Helsingborg lagets första allsvenska match på gräs för säsongen. Erik Berg kände inte själv att det påverkade orken i slutet, men Djurgården blev det fjärde "konstgräslaget" den här säsongen som inte lyckades vinna på Olympia.

- Det är ju två olika sporter. Tyvärr är det ju så. Det är så pass stor skillnad på konstgräs och gräs. Nu har de en väldigt fin gräsplan här och det gör det lite enklare, men det är stor skillnad att spela på konstgräs och vanligt gräs, säger Djurgårdsmittbacken.

ANNONS

Helsingborgsmittbacken Markus Holgersson ser naturgräset som en fördel.

- Jag tror definitivt att vi har en fördel gentemot de lagen som kommer hit, säger Holgersson.

TT

ANNONS