Missnöjd Forsberg bakom Leipzigs seger

|

RB Leipzig befäster sin tredjeplats i Bundesliga.

Under lördagskvällen kom en meriterande bortaseger mot Borussia Mönchengladbach.

Emil Forsberg startade matchen och fick från sin mittfältsposition se hur Marcel Halstenberg tryckte in ledningsmålet på straff i den 17:e minuten.

Desto mer inblandad var svensken i det andra målet. Med ett fint instick i djupled hittade "Foppa" i den andra halvleken Halstenberg som kunde sätta dit sitt andra mål fram till 2–0.

Mönchengladbach reducerade kort därpå innan Emil Forsberg byttes ut med kvarten kvar att spela.

Väl på bänken skakade den svenske landslagsspelaren på huvudet och såg missnöjd ut med tränaren Ralf Rangnicks beslut att byta ut honom.

I och med 2–1-segern är RB Leipzig fem poäng efter Borussia Dortmund som i sin tur är fyra poäng efter serieledande Bayern München med en match mindre spelad.