Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sveriges Matilda Ekholm i matchen mot ryskan Jana Noskova under lag-VM i bordtennis i Halmstad.

Missar slutspel efter dubbla förluster

Matilda Ekholm storspelade under gruppspelet i lag-VM. Hon vann åtta av åtta matcher. Det räckte ändå inte till avancemang för Sverige. Efter dubbla förluster under tisdagen dog förhoppningarna om en åttondelsfinal.

I måstematchen mot Ryssland räckte det inte att Matilda Ekholm fortsatte att imponera. Hon vann sina båda matcher – och har vunnit alla sina åtta matcher i VM – mot Jana Noskova och Polina Michajlova.

- Jag hade inte förväntat mig att vinna åtta matcher av åtta möjliga. Jag vet inte vad som händer. Jag ville bara spela bra, säger Matilda Ekholm till SVT.

Mot Noskova var hon dock illa ute, bland annat efter att ha förlorat andra set med förkrossande 0–11.

- Hon spelade hur bra som helst och vad jag än gjorde så kändes det som att det bara smällde i hörnet. Det var tungt i kroppen och när hon spelade så bra som hon gjorde så blev det tungt i huvudet också. Men någonstans fick jag kraft ifrån, säger Ekholm, som vann med 3–2 i set, till SVT.

Efter Ekholms seger mot Michajlova var ställningen 2–2 i matcher. Men i den helt avgörande matchen kunde inte Linda Bergström stå emot Jana Noskova. Ryskan vann med 3–1 i set och Ryssland vann matchen.

I sista matchen skulle Sverige försöka göra det omöjliga möjligt mot de regerande världsmästarna Kina, det vill säga att vinna. Milt sagt en tuff uppgift. Dessutom utan Ekholm som i stället ersattes av den 19-åriga talangen Filippa Bergand.

Men Jennifer Jonsson, Bergand och Linda Bergström hade inte mycket att sätta emot. Ingen av dem lyckades vinna något set. De förlorade matchen klart, 0–3, och nu får Sverige rikta in sig på placeringsmatcher om platserna 13–24 i stället. Sverige hade inte gått vidare även om man hade slagit Kina.