Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Beckhams planer på en MLS-klubb i Miami ser ut att bli verklighet.

Miami säte för Beckhams klubb

Snart finns Miami på kartan i den amerikanska proffsligan i fotboll – och förre världsstjärnan David Beckham har äntligen hittat en hemvist för den MLS-klubb han ska driva tillsammans med sina finansiella uppbackare.

"Vi vet att rätt personer står bakom klubben och platsen och tiden är rätt för Miami att bli en stor MLS-stad", säger ligakommissionären Don Garber i ett uttalande.

Redan för fyra år sedan gick Beckham ut med sina planer att driva en klubb i södra Florida, men han möttes av svårigheter att hitta rätt plats.

- Det har varit en process, ibland en smärtsam sådan, men jag tror att det är positivt att det tagit fyra år. Jag har alltid trott på projektet och därför gav jag aldrig upp.

Det är oklart vad klubben ska heta och när den är flygfärdig för ligan, men det spekuleras i att det lär dröja till 2020.

När Beckham skrev på för MLS och Los Angeles Galaxy för elva år sedan ingick det i avtalet att han skulle få köpa en franchise för betydligt under marknadsvärdet. Han lär ha betalat cirka 200 miljoner kronor för projektet i Miami, mot normala 800 miljoner.