Lewis Hamilton gör tummen upp efter lördagens tidskval, där han var snabbast.
Lewis Hamilton gör tummen upp efter lördagens tidskval, där han var snabbast.

Mercedes snabbast i Frankrikes kval

Mercedes fortsätter dominera i årets formel 1. I tidskvalet i franska Le Castellet var Lewis Hamilton snabbast och får starta i pole position i söndagens lopp, före stallkamraten Valtteri Bottas.

ANNONS
|

Mercedes Valtteri Bottas har varit snabb på träningarna inför Frankrikes grand prix. Men i tidskvalet fick finländaren se sig besegrad av stallkamraten Lewis Hamilton som var knappt tre tiondelar snabbare och får pole position.

- Det är ingen enkel bana. Den är väldigt teknisk och Valtteri har varit snabb hela helgen, men jag fick till de två bästa varven i slutet, säger Hamilton.

ANNONS

Det är sjätte gången den här säsongen som de båda Mercedesförarna har placerat sig som etta och tvåa i kvalet. Mercedes har även vunnit samtliga sju lopp och har nu en god chans att ta sin åttonde seger. Den femfaldige världsmästaren Hamilton har stått högst upp på pallen fem gånger och Bottas två.

Totaltrean i formel 1 – Ferraris Sebastian Vettel – hade ett tyngre kval och får starta som sjunde förare. Stallkamraten Charles Leclerc startar från plats tre.

TT-AFP

ANNONS