Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Melkemichel: "Ett koppel av lag bakom oss"

Djurgården fortsätter att jaga på serieledaren Malmö FF. Men Özcan Melkemichel tittar inte uppåt i tabellen.

Tabellpositionen ändrar inget i Özcan Melkemichels upplägg. Det är hela tiden en match i taget som gäller, och efter dominansen och 4–1-segern mot Örebro på Tele2 arena handlade det mesta om Djurgårdens bortamöte med Elfsborg på tisdag.

Malmö FF?

Serieledaren finns så klart där i tankarna men i och med avståndet – Malmö leder med fyra poäng och har en match mindre spelad – har Melkemichel & Co mest fokus på att försvara andra platsen.

- Helt ärligt, det är ett koppel av lag bakom oss också. Först och främst måste vi hålla dem bakom oss. Det enda vi kan göra är att vinna våra matcher, sedan får vi se hur det går för Malmö. Det är inget som vi kan påverka, sade han.

- Sju poäng, om de skulle vinna, ja, det är ganska mycket på sju matcher. Men skulle de förlora, då är pressen på dem.

"Göra vår grej"

Lagkaptenen Kim Källström:

- För oss känns det som att Malmö kommer ta det här till slut. Men det är klart, vi får göra vår lilla grej i bakvattnet och så får vi se hur långt det räcker. Men än så länge ligger fokus på att hålla andra platsen, sade han.

- Den här veckan blir lite avgörande. Det är tre matcher på kort tid och vi kommer märka vart det är på väg, men vårt fokus är att försvara vår andra plats. Sedan får vi se lite hur det utspelar sig.

I hemmamötet med Örebro var det Källström som visade vägen för Djurgården. Det var i den tolfte minuten som mittfältaren drog till på halvvolley och skickade in 1–0-målet i målvakten Oscar Janssons högra kryss.

- Jag fick en jädra träff. Den studsade upp gött, det var bara blunda och skjuta. Det är inte så ofta man gör mål längre och då kan det vara lika bra att göra det ordentligt när man gör det, sade Källström och ansåg att fullträffen var precis vad laget behövde i det skedet av matchen.

- Det kändes som att matchen stod och stampade lite. De hade bollen och vi hade chanserna, det (målet) kom i ett bra läge för oss och sedan kom tvåan (Felix Beijmo) ganska snabbt inpå. Sedan hade vi järnkoll på det.

Eriksson avgjorde

Gästernas Nahir Besara såg till att skapa lite oro bland hemmapubliken när han fint skruvade in en frispark till 1–2 i 57:e minuten.

Men så mycket mer än så blev det.

Djurgården – och främst Magnus Eriksson – såg sedan till att säkra Djurgårdens trepoängare.

I 62:a minuten tog mittfältaren sig in bakom Örebros backlinje, lurade Jansson och rullade 3–1. Tre minuter senare skickade han in sitt elfte allsvenska mål för säsongen på straff, efter att Brendan Hines-Ike hade dragit ner Engvall i straffområdet.

Med 4–1-segern kliver Djurgården upp på 43 poäng. Malmö, som möter Hammarby hemma på söndagen, toppar fortfarande allsvenskan, fyra poäng före stockholmsklubben.