Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Guld och silver. Christoffer Wall, Halmstad CK (i mitten), vann JSM-guld i tempo med CK Bures Adam Svensson (till höger) som tvåa. Erik Frisk Bergström, Motala, knep bronset.

Medaljsuccé för Halmstad i cykel-SM

Dubbla guld till Halmstad CK – och individuellt silver plus lagbrons till CK Bure. Cykel-SM i Burseryd inleddes med en halländsk medaljsuccé.

Christoffer Wall, Halmstad CK, följde upp sitt fjolårsbrons med att vinna juniorernas tempolopp över 24,6 kilometer. Tvåa var CK Bures Adam Svensson, 30,5 sekunder efter Wall.

Skånske Wall, som gör sin andra säsong i Halmstad, satte full fart på pedalerna direkt och ledde redan vid mellantiden med 15 sekunder före dåvarande tvåan Kim Åleheim, Höllviken.

– Det var en bana som passade mig hyfsat. Jag körde hårt från start och försökte bara hålla fokus. Jag hade bra driv genom hela loppet och även i de små backar där var, så tyckte jag att jag höll farten bra, säger han.

Adam Svenssons silver var tävlingens överraskning – inklusive för honom själv. I fjol slutade Frösakullskillen elva på SM och han var inte topp tre vid mellantiden på onsdagen. Men på hemvägen gick det desto snabbare.

– Många har en dator med tid som de kollar på och det brukar jag också ha, men jag kände att i dag var det bara fullt ös medvetslös. Jag matade på så fort det gick utan att egentligen ha någon koll, säger Svensson.

Halmstad CK vann dessutom guld i lagtävlingen med CK Bure på bronsplatsen. I Halmstads lag ingick även Hugo Forsell och Gustav Johansson, medan Lukas Losvik och Andreas Larsén kompletterade i Bures bronsgäng.

Cykel-SM fortsätter på torsdagen med herrseniorernas tempolopp.

Fler lokala sportnyheter hittar du här