SM-tvåa. Vidar Johansson tog silver på 1500 meter.

Medaljregn över Halmstadsöner på friidrotts-SM

Två silver och ett brons blev SM-facit den här gången. – Det är alltid kul med medalj, sa Vidar Johansson – som tog den tredje pallplatsen.

|

Det var när inomhus-SM avgjordes i helgen i Telekonsult Arena i Växjö, som får ses som den främsta inomhushallen i landet, och där det under två dagar blev tre besök på pallen för ett gäng ex-Halmstadbor.

– Det är alltid kul med medalj. Idag blev det ett taktiskt lopp med snabb avslutning. Kroppen svarade bra hela vägen, så jag kände mig stark på de avslutande 200 metrarna, sa Vidar Johansson – som tog silver på 1500 meter.

– Tiden inte mycket att snacka om, men det är medaljer man slåss om på ett SM.

Loppet var lite försiktigt inledningsvis, men hade en desto snabbare avslutning.

– Nu blir det några veckor grundträning här hemma, och sedan iväg till USA i sex veckor för bästa förberedelserna mot sommaren.

Vidar har ett junior-EM i Polen i juli där han tillhör medaljkandidaterna på 3000 meter hinder.

Det blev också medalj för Robin Lindgren, Halmstadsonen i Örgryte IS, som överraskade i finalen på 3000 meter.

– Jag var mycket förvånad att jag lyckades placera mig så här bra. Loppet gick helt min väg med lagom öppning på ca 32,5 sekunder per varv. När farten sedan sjönk kunde jag avancera utan att dra på mig onödig syra. Väl framme i täten lät jag mig inte dras med i att höja farten i någon slags jojo-löpning utan höll huvudet kallt, sa Robin – som var en av de som fanns med i medaljmatchen på slutet.

– Jag vet att min spurt är bra och kroppen kändes fräsch. Jag såg att (Daniel) Lundgren föll, men tänkte inte mycket på det mer än "fan" det är tråkigt när loppet slutar så. Han såg vass ut idag.

– När Åhwall sedan gick upp och körde märkte jag att andre grabbar som normalt sett är snabba kändes slitna. Även Åhwall krängde en del, så jag stärktes av att de andra kroknade.

När det sedan var två varv kvar så stack storfavoriten Jonas Leandersson, som redan är EM-klar på distansen, och den enda som orkade följa var just Robin.

– Ja, då var jag hack-i-häl på Leandersson, men där mötte jag min överman idag. Jag är mycket glad över min insats, den bästa starten jag någonsin haft på ett år.

Vinner gör Leandersson på 8.15,68 och ett silver för Lindgren på 8.19,40.

– Jag har bara gjort ett lopp i vinter, efter det tränade jag grymt bra i flera veckor för att bli sjuk och sängliggandes här precis innan. Nu hann jag jogga tre dagar och köra ett tröskelpass, men jag kanske fick en topp trots allt. Ruskigt roligt hur som helst jag är superglad.

Glad var även en annan Halmstadson, som gjorde sin första tävling för säsongen, när han steg in i höjdfinalen för herrar.

– Ja, det var min första tävling i vinter. Har haft problem med ryggen. Fick en liten diskbuktning innan jul, sa Philip Frifelt Lundqvist – som nästan är hallänning igen när det gäller klubbtillhörigheten.

Philip tävlar sedan i höstas för Mölndals AIK och passade på att höja klubbrekordet från 2.04 till 2.11 i sin tävling.

– Jag hade grymt kul på tävlingen idag. Så himla härligt att vara tillbaka på banan. Jag hade inte hunnit med så många teknikpass innan SM, så det var lite osäkert hur det skulle gå. Däremot har jag kunnat saxa en del och det har gått bra. Så jag kände väl att formen var okej, men som sagt, med så få teknikpass i kroppen var det lite osäkert.

Frifelt-Lundqvist slutar trea på 2.11 och där segern går till Andreas Carlsson från Ymer på 2.15.

– Måste säga att jag är väldig nöjd med resultatet på tävlingen. Det är inte jätteofta man gör säsongsdebut och säsongsavslutning på ett SM och lyckas plocka hem en medalj.

Men det var just vad som skedde den här gången.