Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vichai Srivaddhanaprabha blev 61 år gammal. Arkivbild.

May: "Han kommer bli saknad"

Theresa May, prins William och Sven-Göran Eriksson finns bland dem som uttrycker sin sorg efter helkopterolyckan där fotbollsklubben Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha omkom.

"Jag hade förmånen att känna Vichai i flera år. Han var en affärsman med starka värderingar, han var dedikerad till sin familj och stöttade det han trodde på. Han gjorde en stor insats för fotbollen, inte minst Leicesters magiska säsong 2015–2016. Han kommer att bli saknad av fans i alla idrotter och av dem som kände honom", säger Storbritanniens premiärminister Theresa May i ett uttalande.

"Svennis" närstående

"Jag fick förmånen att känna Vichai i flera år", säger prins William i ett uttalande och tillägger att hans "tankar går till Vichai Srivaddhanaprabhas familj och alla offren i lördagens olycka".

- Jag kände hela hans familj, det han gjort med Leicester är otroligt. Han tog klubben från andradivisionen (Championship) till högstadivisionen och skapade den stora Premier League-klubben som finns i dag. Fantastiskt, säger Sven-Göran Eriksson som tränade Leicester 2010–2011, invärvad av Vichai Srivaddhanaprabha, till BBC, enligt Daily Mail.

"Kämpar"

"Vi vill skicka våra ärliga kondoleanser till Vichai Srivaddahanaprabhas familj i den här tragiska stunden. Hans betydelse för staden Leicester och engelsk fotboll kommer aldrig glömmas bort", skriver West Ham, som mötte Leicester i helgen, i ett uttalande.

- Jag kämpar för att hitta rätt ord. För mig är du en legend; en fantastisk människa som hade det största hjärtat, fotbollsklubben Leicester Citys själ, säger Leicesters landslagsanfallare Jamie Vardy som var med och vann Premier League säsongen 2015–2016.

Vichai Srivaddhanaprabha var en av fem som omkom i en helikopterkrasch i lördags. Helikoptern lyfte från hemmaarenan King Power Stadium efter 1–1-mötet med West Ham. Den thailändske miljardären blev 61 år gammal.