Frölundas Loui Eriksson blev tvåmålsskytt och kunde pusta ut. Det blev seger, trots en sen utvisning.
Frölundas Loui Eriksson blev tvåmålsskytt och kunde pusta ut. Det blev seger, trots en sen utvisning. Bild: Adam Ihse/TT

Matchhjälten nära att bli syndabock

Först två mål.
Sedan två extremt nervösa minuter i utvisningsbåset när Frölundastjärnan Loui Eriksson tappade humöret, trots all rutin.
– Ja, shit alltså. Jag hade svårt att hålla mig där, säger han efter segern mot Färjestad.

ANNONS
|

Om Färjestad hade klämt in en sen kvittering hade Loui Eriksson kunnat bli syndabock i stället för matchhjälte.

Men lagkamraterna i Frölunda red ut anstormningen som 37-åringen öppnade upp för när han med knappt två minuter kvar greppade tag i Henrik Björklund och drog omkull honom.

– Jag skulle byta och han kommer och kör över mig, jag hade ju inte ens pucken så jag tänkte att domaren måste ju ta båda två, så nu kör jag bara, säger Eriksson efteråt och skakar lite förläget på huvudet.

– Det var tufft när jag satte mig där (i utvisningsbåset), självklart. Jag måste hålla mitt temperament där. Men de gjorde det ju riktigt bra och räddade mig.

ANNONS

Gav igen

Loui Eriksson hann spela 1 050 NHL-matcher innan han i fjol lämnade Arizona och i höstas skrev på för Frölunda.

Men är det slutspel så är det. Så efter Björklunds tackling gav veteranen igen.

– Jag fick bara känslan att de skulle ta både mig och honom. Men de ville bara ta mig tydligen, säger han.

– Men nu vann vi ju.

"Helt slut"

Efter en knapp förlust i Karlstad i fredags innebär Frölundas 3–2-seger att kvartsfinalen är helt jämn igen. Det kan Frölundasupportrarna tacka bland annat Loui Eriksson för.

Veteranen gjorde först 2–1-målet i mittperioden innan han avgjorde drabbningen med sitt 3–2-mål. Filip Hasa jagade pucken ut mot sargen, vände snabbt och skickade in pucken mot mål.

Om det var ett skott eller en passning? Loui Eriksson hann inte fundera, utan var mest glad för att pucken kom till hans klubba och studsade vidare in i mål.

– Jag tror han bara försökte lägga in den på mål. Men ärligt talat försökte jag bara ta mig in, jag var helt slut efter ett ganska långt intensivt byte, säger Eriksson.

– Så det var skönt att jag fick en touch på den och att den gick in.

Matchserien fortsätter i Karlstad på tisdag.

ANNONS
ANNONS